background img
banner
banner

Αγώνες επίδειξης από τη Σταυρούλα Τσολακίδου

H TΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΑΙΓΙΟ

Η τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νεανίδων στο σκάκι, Σταυρούλα Τσολακίδου, αποδέχθηκε και φέτος (όπως και το περυσινό καλοκαίρι) την πρόσκληση του Αθλητικού Σκακιστικού Ομίλου Αιγίου και του προέδρου του Κωνσταντίνου Μπούνια.

Έτσι, Κυριακή και Δευτέρα (15 και 16/7) βρέθηκε στο Αίγιο όπου έδωσε 2 αγώνες σιμουλτανέ στα Ψηλαλώνια αντιμετωπίζοντας μικρούς, αλλά και μεγαλύτερους σκακιστές, στους οποίους δόθηκαν έπαινοι με την υπογραφή της.

Το “παιδί – θαύμα” του σκακιού στέφθηκε για πρώτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια στις 28 Δεκεμβρίου του 2013 στο Αλ Αϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε ηλικία μόλις 13 χρόνων! Δύο χρόνια αργότερα επανέλαβε τον “άθλο” της και πέρυσι αναδείχθηκε για τρίτη φορά πρώτη στον κόσμο στο παγκόσμιο της Ρωσίας!

Την 18χρονη Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια, την οποία συνόδευε ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας Βασίλης Θεοδωρίδης, υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μπούνιας και τα μέλη του Α.Σ.Ο. στα γραφεία του Ομίλου και αφού μίλησε για λίγη ώρα στα παιδιά, ακολούθησαν οι αγώνες σε χώρο των Υψηλών Αλωνίων, όπου είχαν στηθεί από νωρίς οι σκακιέρες, με μεγάλη συμμετοχή από μικρούς σκακιστές.

Σε όλους δόθηκαν αναμνηστικά και διπλώματα ενώ τους αγώνες παρακολούθησαν, εκτός από τους γονείς και αρκετός κόσμος. O πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Αιγιάλειας Στρατής Βαρδάκης, δεινός σκακιστής και ο ίδιος, παρέδωσε το αναμνηστικό βραβείο στη Σταυρούλα Τσολακίδου, ενώ στο διήμερο των αγώνων επισκέφτηκαν τον χώρο τα περισσότερα μέλη της δημοτικής αρχής.
Η Σταυρούλα ξεκίνησε από την ηλικία των 6 χρονών το σκάκι και ένας προπονητής διέγνωσε το ταλέντο της και της πρότεινε να γραφτεί στον Σκακιστικό Σύλλογο Καβάλας. Έχει ως πρότυπο την 37χρονη ουγγαρέζα αθλήτρια Τζούντιθ Πόλγκαρ, η οποία θεωρείται η καλύτερη σκακίστρια όλων των εποχών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr