background img
banner
banner

Ανοικοδομείται η Βαρνάκοβα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ- ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΧΑΙΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ 

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανοικοδόμησης της ιστορικής Ιερά Μονής Παναγίας Βαρνάκοβα, που βρίσκεται στη Φωκίδα και που τον Ιανουάριο του 2017, εξαιτίας  πυρκαγιάς είχε υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ παρουσίαζε και προβλήματα στατικότητας.

Τις εργασίες ανοικοδόμησης της Ιεράς Μονής έχει αναλάβει η διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε το έργο αποκατάστασης και αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου, στα Ιεροσόλυμα.

Ανάμεσα στα μέλη της ομάδας που εργάζεται για την ανοικοδόμηση της Μονής και η αχαιή Πολιτικός Μηχανικός Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία ξεκίνησε τη συνεργασία με την ομάδα ενώ επικεφαλής   είναι η Καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου και μέλη ο Καθηγητής του ΕΜΠ Χαράλαμπος Μουζάκης, υποψήφιοι διδάκτορες και ερευνητές του ΕΜΠ.

Ανάμεσα στα αξιοθέατα του Μοναστηριού, δεσπόζει η εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας. Η εικόνα φέρει εμφανές ράγισμα κατά μήκος του προσώπου τής Θεοτόκου, το οποίο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δημιουργήθηκε από τοπικό σεισμό που συνέβη στις 15 Αυγούστου 1940, την ώρα του τορπιλισμού του ευδρόμου Έλλη στην Τήνο.

Χωρίς αμφιβολία η διαχρονική ακτινοβολία και δράση της μονής Βαρνάκοβας, δικαιώνει την φήμη της περί ανεκτίμητου θησαυρού και δικαιολογεί τον σεβάσμιο τίτλο της ως η Αγία Λαύρα της Ρούμελης.

 

 

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr