background img
banner
banner

Αποφεύχθηκαν οι εκλογές στο Διακοπτό…

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΕΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 

Άρση στο αδιέξοδο που προκάλεσαν οι παραιτήσεις των μελών της πλειοψηφίας στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού, έφερε η ανάκληση της παραίτησης του ενός εξ αυτών, έτσι ώστε να σταματήσει να είναι «ακέφαλη» η εν λόγω κοινότητα και να μην χρειαστεί να οδηγηθεί σε εκλογές, διαδικασία χρονοβόρα και περίπλοκη. Το μέλος του Συμβουλίου Θανάσης Φερετόπουλος προχώρησε την Παρασκευή σε ανάκληση της παραίτησής του, συνεχίζοντας πλέον στην προεδρία της Δημοτικής Κοινότητας.

Η παραίτηση του Βάσου Σταυρόπουλου, από την θέση του προέδρου και του μέλους της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού, δρομολόγησε εξελίξεις καθώς το παράδειγμά του είχαν ακολουθήσει και οι υπόλοιποι δύο σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με την παράταξη του δημάρχου, Θανάσης Οικονόμου και Θανάσης Φερετόπουλος. Ως εκ τούτου, η πλειοψηφία του Συμβουλίου είχε παραιτηθεί και δεν μπορούσε να λειτουργήσει μόνο με τους δύο συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η εκλογική διαδικασία, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να ηγηθεί του συμβουλίου, σύμβουλος από την μειοψηφία ωστόσο και αυτή η προσπάθεια δεν ευδοκίμησε, γιατί σύμφωνα με τον Καλλικράτη η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για τη συγκρότηση νέου συμβουλίου σε μία τέτοια περίπτωση, είναι ορισμένη από το νόμο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, από τον δήμο εστάλη ενημερωτικό σημείωμα- αίτημα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, που ζητούσε την προκήρυξη εκλογών λόγω της αδυναμίας συγκρότησης σε Σώμα του Συμβουλίου. Στο μεταξύ, υπήρξε μία καθυστέρηση στον προσδιορισμό του τρόπου εκλογής και της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, και στο μεσοδιάστημα στο Διακοπτό πραγματοποιούνταν συζητήσεις μήπως και αποφευχθεί η διενέργεια εκλογών, έτσι να επανέλθει άμεσα η ομαλότητα στα διοικητικά της Δημοτικής Κοινότητας.

Προβλήματα στο μεσοδιάστημα από την μη λήψη αποφάσεων

Οι συνθήκες και κυρίως οι δυσκολίες που προέκυψαν όλο αυτό το διάστημα από την έλλειψη διοίκησης, ανάγκασαν τον κ. Φερετόπουλο να ανακαλέσει την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας την προεδρία. Έτσι, μαζί με τους δύο συμβούλους της μειοψηφίας θα ασκήσουν το έργο του συμβουλίου. Ο ίδιος, ερωτηθείς από το Protionline.gr  για την απόφασή του αυτή, αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που είχαν προκύψει στο Διακοπτό όλο αυτό τον καιρό. ΄΄Ο λόγος που με οδήγησε στο να ανακαλέσω την απόφασή μου να παραιτηθώ, ήταν τα προβλήματα στην καθημερινότητα των συνδημοτών μου και των επιχειρήσεων, καθώς όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούσε να ληφθεί καμία απόφαση. Έχω πολύ καλή συνεργασία με τους άλλους δύο συμβούλους και οι τρεις θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα λειτουργήσουμε με γνώμονα το καλό του Διακοπτού και των κατοίκων του΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φερετόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr