background img
banner
banner

«Αττικιστί διαλέγεσθαι και φιλοσοφείν» για 26η χρονιά!

ΣΤΟ “ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΙΔΥΛΛΙΟΝ” ΣΤΑ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ

Ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 4 Αυγούστου, το σεμινάριο «Αττικιστί διαλέγεσθαι και φιλοσοφείν» που διοργανώνει για 26η χρονιά το «Ελληνικόν Ειδύλλιον», με σκοπό την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και αξιών που τείνουν να εκλείψουν. Το σεμινάριο δίδει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ασκούν τον νου, να στοχάζονται και να διαλέγονται στην αρχαία αττική διάλεκτο πάνω σε κείμενα Ελλήνων φιλοσόφων και να συντάσσουν στα κλασικά ελληνικά στο τέλος του σεμιναρίου, διαλόγους, οι οποίοι ερμηνεύονται και από σκηνής.

Συμμετέχουν όχι μόνο καθηγητές αλλά και σπουδαστές από την Ευρώπη, ενώ φέτος ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται σε 60!

Το «Ελληνικόν Ειδύλλιον» ίδρυσε το 1991 και διευθύνει ο κ. Ανδρέας Ντρέκης, ο οποίος σπούδασε οικονομία και κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης, είναι ένας μη κερδοσκοπικός, αυτοχρηματοδοτούμενος πολιτιστικός, φυσιολατρικός χώρος, ένας ξενώνας πολιτισμού στην παραλία Σελιανιτίκων που έχει βάλει σαν στόχο εδώ και 27 χρόνια την προαγωγή της κλασσικής μουσικής και των ελληνικών κλασσικών γραμμάτων, προσφέροντας ποιοτικές εκδηλώσεις και προκηρύσσοντας διεθνείς διαγωνισμούς. Προσκαλώντας συμφωνικές ορχήστρες, χορωδίες, ουμανιστικά γυμνάσια, μέσα σε ένα κήπο οπωροφόρων δένδρων και λουλουδιών 4 στρεμμάτων, όπου υπάρχει η κατάλληλη υποδομή με χώρους ασκήσεων, μουσικά όργανα και βιβλιοθήκη, πραγματοποιούνται κοντσέρτα, σεμινάρια και διαλέξεις με ταυτόχρονη μεταφορά και εκτέλεση των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην περιοχή της βόρειας Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδος και της Αττικής. Σε πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις, δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούν και να αναδειχθούν Έλληνες νέοι σολίστες, αλλά και οι κάτοικοι της ορεινής υπαίθρου να έρθουν σε επαφή με την κλασσική μουσική. Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται από το «Ελληνικόν Ειδύλλιον» εντελώς δωρεάν!

Επόμενες εκδηλώσεις 2018 από το «Ελληνικόν Ειδύλλιον»

Για το επόμενο διάστημα, έχουν προγραμματιστεί οι εξής δραστηριότητες: 21 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2018: Σεμινάριο: ‘’ Μιλώντας και φιλοσοφώντας στην αρχαία ελληνική σήμερα’’ … για μια ακόμα φορά τα τελευταία 26 χρόνια! Μιλώντας στην κλασσική ελληνική γλώσσα και προσελκύοντας φιλοσοφικές σκέψεις στον κήπο των μουσών. Ένα έργο που χρηματοδοτείται από τον Ανδρέα Ντρέκη και το «Ελληνικόν Ειδύλλιον», με τον Florian Feicht, δάσκαλο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας από το Βερολίνο.

29 Ιουλίου – 5 Αυγούστου 2018: Συναρπαστικό σεμινάριο/ συμπόσιο ελληνικής αρχαιολογίας και κουλτούρας. 5η – 18 Αυγούστου 2018: Αρχαία Ελληνική με εξελιγμένους διαλόγους – διδασκαλία για αγγλόφωνο. 1 Νοεμβρίου 2018 – 230 Μαρτίου 2019: Αρχαία ελληνική ή Graecum εντατική πορεία χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης για όλους! 1η Νοεμβρίου 2018 – 30 Μαρτίου 2019: Δημιουργικά ξεχειμωνιάζει! Εκπαιδεύοντας ή συνθέτοντας ή κοινωνικά ξεχειμωνιάζοντας με ομοϊδεάτες.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr