background img
banner
banner

Ψηλά η Νέα Δημοκρατία στην Αιγιάλεια

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΤΟ. Ν/Δ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ν/Δ Αιγιαλείας, έδειξε τη δυναμική της, αφού η πολιτική εκδήλωση που οργανώθηκε από τα μέλη της, στο Λόγγο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Πέρυσι ήταν ο Βασίλης Κικίλιας, φέτος ο Λευτέρης Αυγενάκης που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, στον αίθριο χώρο του ξενοδοχείου Long Beach , που κατακλείστηκε από νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισσες.

Τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος προϋπάντησε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Ν/Δ Αιγιαλείας, Βασίλης Σταθακάρος και μαζί μπήκαν στο αίθριο όπου έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα, με τον κόσμο να τρέχει να σφίξει το χέρι του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έφερνε μαζί του την αύρα της νίκης στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Σταθακάρος : ” Να φύγει το συντομότερο, η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος

Στο πάνελ του κεντρικού τραπεζιού, το βράδυ της Δευτέρας, κάθισαν εκτός από τον Λευτέρη Αυγενάκη κα το Βασίλη Σταθακάρο, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέας Μαζαράκης και οι βουλευτές Ιάσονας Φωτήλας και Ανδρέας Κατσανιώτης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να καλωσορίσουν από μικροφώνου αργότερα τον κόσμο και να δώσουν εν τάχει το στίγμα της προεκλογικής περιόδου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η β’ αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Ελισάβετ Πίκουλα- Μπομποτσιάρη, η οποία καλωσόρισε τον κόσμο, τον Γραμματέα και τους βουλευτές, με το Βασίλη Σταθακάρο να δίνει το εναρκτήριο “λάκτισμα” των πολιτικών ομιλιών τονίζοντας μεταξύ άλλων : ” Είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ κόμματος και  Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που με προσεκτικά και σταθερά βήματα χαράζουν την πολιτική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αποτελεί πλέον τη μοναδική “σανίδα σωτηρίας” της χώρας μας.  Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Αίγιο, την Αιγιάλεια και γενικότερα την Αχαΐα ο σημερινός ερχομός τού κ. Αυγενάκη, ο οποίος σηματοδοτεί σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο την αντεπίθεση του κόμματός μας, ούτως ώστε να γίνει πράξη αυτό που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού,  δηλαδή, να φύγει το συντομότερο δυνατό η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά !  Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολος και ανηφορικός. Για να πετύχουμε το στόχο μας θα χρειαστεί να είμαστε ενωμένοι και προσηλωμένοι σε αυτόν. Έχουμε απέναντί μας ένα δύσκολο αντίπαλο, έναν αντίπαλο που δε θα εγκαταλείψει εύκολα την εξουσία, διότι τρέφεται από   αυτή και κυρίως τρέφεται από το διχασμό και την πόλωση, την οποία παράγει ο πολιτικό λόγος των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.  Σε αυτό τον αγώνα εμείς εδώ, η ανανεωμένη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Αιγιάλειας, συντασσόμαστε στο πλευρό του αρχηγού μας και ως απλοί στρατιώτες της παράταξης δίνουμε (και θα δίνουμε) μάχες για τον κοινό στόχο”.

Αυγενάκης: ” Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν”

Τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ ακολούθησαν οι βουλευτές Αχαΐας και το λόγο πήρε στη συνέχεια  ο Λευτέρης Αυγενάκης που εξήγησε με σαφήνεια στο κοινό του, το σχέδιο του αρχηγού του κόμματος, προκειμένου η παράταξη να πετύχει αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές που όπως είπε θα γίνουν νωρίτερα, από το Μάιο του 2019, που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

«Με το ενδεχόμενο ότι μπορεί να έχουμε τριπλές ή τετραπλές εκλογές το Μάιο του 2019 υπονομεύουν την Αυτοδιοίκηση, κανιβαλίζουν τους θεσμούς και επιχειρούν πρωτοφανείς εκλογικές μεθοδεύσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος εκχώρησαν στους Σκοπιανούς τη «μακεδονική εθνότητα» και τη «μακεδονική γλώσσα», κάτι που καμία προηγούμενη  Κυβέρνηση δεν είχε θέσει καν προς συζήτηση», ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία.

«Δεν την προκαλέσαμε, δεν την διαπραγματευτήκαμε, δεν θα την ψηφίσουμε. Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της πρόσκλησης του ΝΑΤΟ στη γείτονα, ο κ. Ζάεφ αποσιώπησε ήδη τον όρο ως βασικό συνθετικό του erga omnes ονόματος της χώρας του, δηλώνοντας ότι  Η Δημοκρατία της Μακεδονίας  έγινε μέλος της οικογένειας της Συμμαχίας», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο Γραμματέας της ΝΔ υπογράμμισε πως «στο 3ο Μνημόνιο δε συμπεριλαμβάνονταν περικοπές των συντάξεων -κάτι που καταψήφισε η ΝΔ», ενώ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να καταστήσει τους συνταξιούχους έρμαιο των επικοινωνιακών παιχνιδιών του κ. Τσίπρα». Αναλυτικότερα είπε: «πρώτοι ταχθήκαμε εναντίον των νέων περικοπών στις συντάξεις. Από εκεί και πέρα υπάρχει αυτή η στυγερή πλειοψηφία των 153 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ψηφίζουν τα πάντα. Έχουν ψηφίσει το Σκοπιανό, έχουν ψηφίσει μείωση συντάξεων, θα ψηφίσουν 4ο μνημόνιο και κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα ψηφίσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα της απλής αναλογικής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τη χαρακτήρισε ως την «πεμπτουσία της συναλλαγής» και επισήμανε πως οδηγεί, στην πράξη, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη διάλυση και την παράλυση, ενώ καθιστά ομήρους τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες. «Για τη ΝΔ η αυτοδιοίκηση είναι εταίρος, σύμμαχος και συνομιλητής».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης, εξέφρασε τη βεβαιότητα για νίκη του κόμματος στις εκλογές, επισημαίνοντας ότι : «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανοίξει διάλογο με όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα με εκείνους που αισθάνονται προδομένοι από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά και με όλους όσοι ζητούν υπευθυνότητα, συνέπεια, σοβαρότητα, ελπίδα και όραμα.

Η ΝΔ δεν απειλείται από θνησιγενή σχήματα που προσπαθούν να  φυτρώσουν   με τον ένα ή τον  άλλο τρόπο και που ενθαρρύνονται από συγκεκριμένα μιντιακά κέντρα. Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν: Εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές! Θα μεταβληθεί σε μια μετωπική απόρριψη της κυβέρνησης»

Με “δυνατές” παρουσίες η εκδήλωση

Η εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας ήταν μια πραγματική γιορτή για τη Νέα Δημοκρατία στην Αιγιάλεια, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους βουλευτές, πολιτευτές και αυτοδιοικητικά στελέχη να ανταλλάξουν απόψεις ενόψει και των Δημοτικών Περιφερειακών εκλογών που “κλείδωσαν” το Μάιο του 2019.

Το “παρών” μεταξύ άλλων έδωσαν, ο τ. δήμαρχος Αιγίου Αποστόλης Καραφωτιάς, ο πρ. υπουργός Γιώργος Μαυραγάννης, οι αντιδήμαρχοι Αιγιάλειας Περικλής Παπαγιαννακόπουλος και Γιώργος Γιοβάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Γούτος, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Στράτος Βαρδάκης, οι πρώην βουλευτές Νατάσσα Ράγιου και Θανάσης Νταβλούρος, οι πολιτευτές Ελένη Πανίτσα, Έλενα Κονιδάρη και Γεωργία Ντάτσικα.

Επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο αντιπρόεδρος Αρίστος Τηλιγάδης, ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης για την Αχαΐα Σάκης Γκοτσούλιας, οι τ. νομαρχιακοί σύμβουλοι, Θόδωρος Μιχαλόπουλος, Θεώνη Σταθοπούλου και Χριστίνα Αλεξοπούλου, που ετοιμάζεται για δυνατό come back, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας Πάνος Γιαννούλης, ο τ. δήμαρχος Διακοπτού Τρύφωνας Λίβας και ο πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, η αρχαιολόγος Ντόρα Κατσωνοπούλου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μαίρη Χρονοπούλου και η πρώην πρόεδρος Μάρθα Σκούντζου και βεβαίως τα μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ. Βασίλης Χριστόπουλο, Ελισάβετ Πίκουλα- Μπομποτσιάρη, Θανάσης Γεωργάκης, Ντία Παναγοπούλου, Τρύφωνας Λίβας, Φίλιππος Δεληγεωργόπουλος, Αγγελική Αλευρίτου, Άννα Σουφλή, οι σύνεδροι Άγγελος Ματθαίος και Βασίλης Ζαφειρόπουλος, όπως επίσης και οι τ. πρόεδροι της Οργάνωσης Νίκος Μιχαλόπουλος, Γιάννης Μεντζελόπουλος και Γιώργος Νικολόπουλος.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν πήγαν στην εκδήλωση φέτος, κάτι που είχαν κάνει και πέρυσι, ο πρώην δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο τ. δήμαρχος Ερινεού Ανδρέας Βαρνακιώτης, και ο πολιτευτής Άγγελος Τσιγκρής.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. έδωσε δώρα στο Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ένα λεύκωμα για το Αίγιο και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. Ακολούθησε δεξίωση με μπουφέ και το Λευτέρη Αυγενάκη να αποχωρεί ενθουσιασμένος από το μέγεθος της εκδήλωσης, αφού πρώτα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr