background img
banner
banner

Δεύτερη και τελευταία παράταση…

ΟΙ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΑΝΑΤ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε έγκριση της παράτασης περαίωσης εργασιών της υπηρεσίας συλλογής και επεξεργασίας στραγγισμάτων του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) Ανατολικής Αιγιάλειας, προχώρησε στην τελευταία έκτακτη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Υπήρξε σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αιγιαλείας, η οποία προτεινόταν η έγκριση παράτασης εργασιών της εν λόγω παροχής υπηρεσίας για ένα μήνα, δηλ. μέχρι 13/06/2018. Επίσης, υπήρξε σχετική αίτηση της κατασκευάστριας εταιρείας ΑΚΡΟΣ Α.Τ.Ε., δεδομένου ότι στην περιοχή που υλοποιείται η παροχή της υπηρεσίας συνέβησαν ξανά ισχυρές βροχοπτώσεις κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα νέα καθυστέρηση υλοποίησης των εργασιών, χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι με αιτιολογημένη απόφαση της αναθέτουσας αρχής, ύστερα από εισήγηση της υπηρεσίας που διοικεί την σύμβαση, η συνολική διάρκεια της σύμβασης μπορεί να παρατείνεται μέχρι το 50% αυτής, ύστερα από σχετικό αίτημα του αναδόχου που υποβάλλεται πριν τη λήξη της διάρκειάς της, σε αντικειμενικά δικαιολογημένες περιπτώσεις που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του αναδόχου. Δεδομένου ότι η αρχική διάρκεια της σύμβασης ήταν για τέσσερις μήνες και με την πρώτη παράταση του ενός μηνός καθώς και με την αιτούμενη νέα παράταση για ένα μήνα ακόμα, συμπληρώνονται δύο μήνες, που αντιστοιχούν στο 50% της συνολικής διάρκειας της αρχικής σύμβασης, η Διεύθυνση εισηγήθηκε την χορήγηση νέας παράτασης περαίωσης των εργασιών για ένα μήνα, δηλαδή έως 13/08/2018.

Υπέρ της νέας παράτασης ψήφισαν πέντε μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και δύο κατά. Συγκεκριμένα, οι κ. Βασ. Τομαράς και Βασ. Φιλιππόπουλος τόνισαν ότι οι εργασίες έπρεπε να έχουν εκτελεστεί και δεν χρειάζεται άλλη παράταση εκτέλεσης των εργασιών.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr