background img
banner
banner

Εγκαινίασαν έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας

Μια σπουδαία έκθεση – δωρεά στην Πινακοθήκη Ακράτας, εγκαινίασε το απόγευμα του Σαββάτου η διοίκηση του Νομικού Προσώπου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ακράτας και την Αντιδημαρχία Ακράτας – Αιγείρας.
Ο ζωγράφος Χάρης Γιαννακόπουλος, δώρισε 45 πίνακες που το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει μέχρι τις 25 Αυγούστου (19:00 – 22:00).

Το τελετουργικό ξεκίνησε ο ιερέας της Ακράτας Ισαάκ Παπαθανασίου με τον καθιερωμένο αγιασμό και συνεχίστηκε με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου “Πολιτισμός, Παιδεία, Κοινωνική Προστασία, ΑΘλητισμός” Στράτο Βαρδάκη, να δίνει τα εύσημα τόσο στον δωρητή, όσο και στους συντελεστές της αναμόρφωσης της Πινακοθήκης.

Η Πινακοθήκη Ακράτας, ξεκίνησε να λειτουργεί το Νοέμβριο του 2005 και έκτοτε αποτελεί φόρο πολιτισμού στην περιοχή. “Ψυχή” της Πινακοθήκης είναι η Ζωή Ψαρρού, και προς τιμήν της έχει πάρει και το όνομά της.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, παραβρέθηκαν η αναπληρώτρια δημάρχου Βάσω Ψυχράμη, ο αντιδήμαρχος Ακράτας – Αιγείρας Γιώργος Γιοβάς, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, ο δημοτικός σύμβολους Βασίλης Ανδρουτσόπουλος, η πρόεδρος της Κοινότητας Μαρία Καρρά, οτ. πρόεδρος του Νομικού Κώστας Κλάγκος, το μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Ανθή Παμπούκη και αρκετός κόσμος που θαύμασε τους πίνακες του δωρητή.

Λίγα λόγια για τον δωρητή: Ο Χάρης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στην Ακράτα το 1940. Το 1950, συγγενείς της μητέρας του τον καλούν στην Αμερική όπου είναι εγκατεστημένοι. Ο ίδιος γράφεται σε αμερικανικό σχολείο για να μάθει σωστά αγγλικά και ολοκληρώνει τις σπουδές του, ενώ για βιοπορισμό στρέφεται στο εμπόριο για περίπου 20 χρόνια. Από το 1973 κι αφού έχει επισκεφθεί τον τόπο του ξανά και έχει επανασυνδεθεί με την οικογένειά του, αρχίζει την επάνοδό του στη γενέτειρά του και το 1983 εγκαθίσταται οριστικά στην Ελλάδα. Ζει στην Αθήνα και στην Ακράτα. Με την τέχνη έχει μια σχέση αγάπης. Τους πίνακες που συλλέγει δώρισε με αγάπη στη Δημοτική Πινακοθήκη της Ακράτας στη μνήμη των γονιών του.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr