background img
banner
banner

Εν αναμονή του τρένου, δέκα χρόνια μετά…

ΣΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ

Την έλευση του τρένου αναμένει η Αιγιάλεια δέκα χρόνια μετά την παύση λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα των 100χλμ. από το Κιάτο ως την Πάτρα. Σύμφωνα με την τελευταία παράταση που έχει δοθεί, στις 30 Σεπτεμβρίου το τρένο θα… ξανασφυρίξει στην περιοχή, αφού πρόκειται να δοθούν στην κυκλοφορία 71χλμ. της νέας γραμμής μέχρι την Ροδοδάφνη, αυτή τη φορά με το πιο σύγχρονο τρένο που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα!

Η παύση λειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Βόρεια Πελοπόννησο την τελευταία δεκαετία και η σύνδεση της περιοχής σιδηροδρομικά με την Αθήνα, είχε πολλές επιπτώσεις και επέφερε αλλαγή συνηθειών.

Μετά την παράταση που έχει δοθεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου (που όλοι ελπίζουν να είναι η τελική) ως προς την ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι το Αίγιο, στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να ξεκινήσουν τα εμπορικά δρομολόγια που επιτέλους θα συνδέσουν την περιοχή με την Αθήνα.

Θα «εγκαινιαστούν» τα πιο σύγχρονα τρένα!

Τα επονομαζόμενα «Frecci argento» («Αργυρά Βέλη»), τεχνολογίας 1997, ανακατασκευασμένα και με σύγχρονο εσωτερικό (τύπου ETR485) θα έχουν περισσότερες δυνατότητες από τα τρένα που τώρα κυκλοφορούν σε γραμμές της Ελλάδας, μετασχηματίζοντας τις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές και καθιστώντας την Αιγιάλεια, κόμβο των εξελίξεων, αφού θα περιλαμβάνεται και σε νέες επενδύσεις της τάξης των 500εκατ. ευρώ.

Για τα πρώτα δύο χρόνια θα κυκλοφορούν ντιζελοκίνητα τρένα που θα φτάνουν μέχρι 150χλμ την ώρα και από το 2021 θα μπουν στη γραμμή τα ηλεκτροκίνητα τρένα που θα πιάνουν 200χλμ/ώρα.

Το επόμενο τμήμα από το Αίγιο μέχρι τον Ψαθόπυργο έχει σχεδόν ολοκληρωμένη υποδομή και ετοιμάζεται εργολαβία-σκούπα για να λειτουργήσει με ηλεκτροκίνηση το 2021. Στο πιο δυτικό τμήμα από τον Ψαθόπυργο μέχρι το Ρίο η υποδομή είναι σε στάδιο κατασκευής και απαιτείται ένας ακόμα διαγωνισμός για εργολαβία-σκούπα για να λειτουργήσει με ηλεκτροκίνηση το 2022.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr