background img
banner
banner

Ένα καλοκαίρι… γεμάτο ποιοτικές εκδηλώσεις!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Με βραδιές γεμάτες μουσική, τραγούδι, θέατρο και χορό, το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018 του δήμου Αιγιαλείας, υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις. Εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και για κάθε γούστο, αλλά πάντα με γνώμονα το ποιοτικό θέαμα και τα όμορφα ακούσματα, περιλαμβάνονται σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που ήδη έχει ξεκινήσει με μία θεατρική παράσταση αλλά και τις «Μέρες θεατρικών συναντήσεων» και συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου!

Οι «Μέρες θεατρικών συναντήσεων» μπορεί να έγιναν φέτος πιο… σύντομες, λόγω της απουσίας των θεατρικών ομάδων από την Ανατολική Αιγιάλεια παρότι αρχικά είχαν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα, εντούτοις παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, παρουσιάζοντας το μεράκι και την αγάπη για το θέατρο που τρέφουν άνθρωποι της περιοχής. Η συνέχεια βέβαια αναμένεται ακόμη πιο συναρπαστική, με τους κορυφαίους ηθοποιούς και τις παραστάσεις που περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, να κάνουν στάση και στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς». Αντιθέτως, συναυλίες και μουσικές παραστάσεις μεταφέρονται σε κάθε Δημοτική Ενότητα του δήμου, με στόχο να αναδειχθούν κι αυτές με την σειρά τους, προσελκύοντας ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες του καλοκαιριού.

Κάλεσμα από την πρόεδρο προς όλους τους δημότες…

΄΄Είναι γεγονός ότι έχουμε προγραμματίσει σπουδαίες εκδηλώσεις για το φετινό καλοκαίρι. Περιμένουμε όλο τον κόσμο από όλο τον δήμο Αιγιαλείας να «αγκαλιάσει» τις εκδηλώσεις μας, οι οποίες πραγματικά αξίζουν΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, Μαρία Παπαχριστοπούλου, τονίζοντας ότι όλοι έχουν ανάγκη να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και πως οι εκδηλώσεις αποτελούν μία καλή ευκαιρία γι’ αυτό.
Ως προς το πρόγραμμα, οι «Μέρες θεατρικών συναντήσεων» συνεχίζονται σήμερα με την Θ.Ο. Σκεπαστού και την παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», αύριο με την «Κάλπικη λίρα» από την ομάδα «Επί Σκηνής» και τον Φ.Ο.Σ., την Πέμπτη με το «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» από την Θ.Ε.Α. και την Παρασκευή με την παράσταση «Ω Γκόλφω» από τους Αποφοίτους. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9.15μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Σημείο συνάντησης χορωδιακών συνόλων γίνεται την Πέμπτη 12 Ιουλίου (9.00μ.μ.) η πλατεία Υψηλών Αλωνίων με την εκδήλωση «Τραγουδώντας στην καρδιά του καλοκαιριού». Η Γιορτή Πολιτισμού Ελιάς και Λαδιού θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην παραλία Ελαιώνα το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουλίου.

Το Συναπάντημα Παραδοσιακών Χορευτικών Συλλόγων Αιγιάλειας θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρών στις 18 Ιουλίου και στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στις 23 του μήνα, με ώρα έναρξης 9.00μ.μ. Συμμετέχουν: Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Τέμενης «Η Ένωση», Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Αβύθου «Οι Αχαιοί», Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες».

Ο σχεδιασμός για τις συναυλίες

Στις 20 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Θοδωρή Οικονόμου στην παραλία Σελιανιτίκων. Την 1η Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, Γεράσιμος Ανδρεάτος και Χρήστος Παπαδόπουλος θα δώσουν συναυλία στο γήπεδο Καμαρών (9.30μ.μ.). Στις 4 Αυγούστου στην παραλία Αγ. Νικολάου Διακοπτού θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση «Η μουσική είναι Μία»: Στέφανος Κορκολής – Σοφία Μανουσάκη. Συμμετέχει: Η Δημοτική-Παιδική Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας που διευθύνει η Βασιλική Νάσση. Την Κυριακή 5 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στην παραλία Αβύθου (θέση Μάτι) Θοδωρής Κοτονιάς και Σάκης Παπαδημητρίου θα… συνομιλήσουν με τα τραγούδια τους (με ελεύθερη είσοδο). Την Τετάρτη 8 Αυγούστου, στις 9.30μ.μ., στην πλατεία Ακράτας θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο η συναυλία Χρήστου Θηβαίου και Μαρίας Παπαγεωργίου.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ακόμη το 1ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας με συναυλία από τις Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλά και βέβαια τα «Οινοξένεια» που θα διαρκέσουν από τις 16 ως τις 26 Αυγούστου.

Στο… επίκεντρο το «Γ. Παππάς»

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς»! Την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 9.00μ.μ., «Γοργόνες και Μάγκες των Γιάννη Δαλιανίδη – Μίμη Πλέσσα. Την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 21:00, «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, την Τρίτη 10 Ιουλίου (21:00)

«Χένσελ και Γκρέτελ» Βασισμένο (παιδικό της Κάρμεν Ρουγγέρη), την Δευτέρα 16 Ιουλίου (21:00) Κουκλοθέατρο ΦιλΦαρί: «Ο Μήτρος και ο Τζίμης-τα ποντικάκια του Αισώπου». Την Τρίτη 17 Ιουλίου «Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου με τους Σπύρο Πούλη, Κώστα Καζάκο, Σοφία Βογιατζάκη, Νικολέττα Καρρά, Τάκη Βλαστό κ.ά. Την Πέμπτη 19 Ιουλίου «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη με τους Λένα Παπαληγούρα, Νίκο Κουρή, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη κ.ά. Την Κυριακή 22 Ιουλίου «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη με τους Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννη Νικολαΐδς, Γεωργία Ζώ κ.ά.. Την Τετάρτη 25 Ιουλίου «Η νεράιδα του φεγγαριού» με την Σάρα Εσκενάζη, την Παρασκευή 27 Ιουλίου «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με τους Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιο Χειλάκη κ.ά., την Δευτέρα 30 του μήνα «Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη με τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μπέσυ Μάλφα κ.ά., την Τετάρτη 1η Αυγούστου «Xana Zoo» για τους μικρούς φίλους και την Πέμπτη 2 Αυγούστου «Τα ραδίκια ανάποδα» του Γιώργου Γαλίτη.

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Κωστή Μαραβέγια και την Δευτέρα 6 Αυγούστου η παράσταση «Ο Γκάτσος που αγάπησα» με Μανώλη Μητσιά – Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.
Την Τρίτη 7 Αυγούστου «Αχαρνής» του Αριστοφάνη με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Παύλο Χαϊκάλη, Κώστα Κόκλα κ.ά. Την Τετάρτη 8 Αυγούστου έρχεται ο «Πήτερ Παν», την Πέμπτη 9 Αυγούστου «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη με τους Αντώνη Λουδάρο, Μελέτη Ηλία , Δημήτρη Σταρόβ κ.ά.

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου, στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ενώ το Σάββατο 11 Αυγούστου η παράσταση «Μόλις χώρισα» με τους Τζόυς Ευείδη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Κώστα Κάππα κ.ά. Την Κυριακή 12 Αυγούστου μουσική από τα «Ηχοκύματα». Την Δευτέρα 27 Αυγούστου «Ραπουνζέλ… Τα μαλλιά κουβάρια», την Τετάρτη 29 Αυγούστου «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά με τους Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστα Σπυρόπουλο, Τάσο Χαλκιά κ.ά. Την Παρασκευή 31 Αυγούστου «Το μυστικό κλειδί» της Πηνελόπη Δέλτα, το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου «Παράξενο Ζευγάρι» του Νηλ Σάιμον, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 8.30μ.μ. «Ο θησαυρός των στρουμφ» και την Παρασκευή 7 Αυγούστου «Από το γάμο… στο διαζύγιο» του Ζωρζ Φεϋντώ με τους Κώστα Αποστολάκη, Ευγενία Δημητροπούλου, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο κ.ά.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr