background img
banner
banner

Επισκευή τεσσάρων υδατόπυργων

ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ ΦΘΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ…

Το έργο της αποκατάστασης των υδατόπυργων που είχαν υποστεί ζημιές από τον σεισμό που είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2008, δρομολογεί τώρα η ΔΕΥΑΑ, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τον ΤΑΣ που θα καλύψει μικρό μέρος του έργου, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν από ιδίους πόρους. Το έργο θεωρείται σημαντικό καθώς, πέραν των ζημιών του σεισμού, οι υδατόπυργοι, που… μετρούν αρκετά χρόνια ζωής, έχουν παρουσιάσει φθορές και από τον χρόνο…
Στην συνεδρίασή του στις 4 Ιουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, ενέκρινε ομόφωνα την διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου: «Αποκατάσταση Υδατόπυργων Βαλιμιτίκων, Διγελιωτίκων, Τέμενης και Αιγίου (Μεσσηνέζη)», με παράλληλη έγκριση μελέτης και όρων διακήρυξης. Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Θανάσης Παναγόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη διενέργειας διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου, προκειμένου να επισκευασθούν οι ανωτέρω υδατόπυργοι που υπέστησαν βλάβες από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.

Βαλιμίτικα, Διγελιώτικα, Μεσσηνέζη και Τέμενη

Σημειωτέον ότι η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ έχει συντάξει την μελέτη του έργου, σύμφωνα με την οποία, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 899.500ευρώ, ενώ αντικείμενο του έργου αποτελεί: Η επισκευή του εξοπλισμένου σκυροδέματος φέροντος οργανισμού υπερυψωμένων δεξαμενών – υδατόπυργων που βρίσκονται εντός του δήμου Αιγιαλείας στην Δ.Ε Αιγίου και υπέστησαν βλάβες από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008. Πιο συγκεκριμένα: 1) ένας κυβικής μορφής υδατόπυργος ύψους 15,50μ. στα Βαλιμίτικα, 2) ένας κυλινδρικής διατομής υδατόπυργος ύψους 23,40μ. στα Διγελιώτικα, 3) ένας κυλινδρικής διατομής υδατόπυργος ύψους 16,30μ. στην περιοχή Μεσσηνέζη Αιγίου κοντά στο νοσοκομείο και 4) ένας κυλινδρικής διατομής υδατόπυργος 15,05μ. στην Τέμενη.

Προβλέπεται   ενίσχυση του φέροντος οργανισμού

Όλοι οι υδατόπυργοι βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία και σύμφωνα με τις στατικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί για κάθε έναν ξεχωριστά και τα τεχνικά σχέδια που τις συνοδεύουν, θα πραγματοποιηθούν σε αυτούς επισκευές – ενισχύσεις ώστε ο φέρων οργανισμός τους να αποκατασταθεί και να επανέλθει η κατασκευή στην προτέρα του σεισμού της 8ης Ιουνίου 2008 κατάσταση. Για τους υδατόπυργους έχουν εκδοθεί άδειες επισκευής σεισμόπληκτων κτισμάτων με χορήγηση Δωρεάν Κρατικής Αρωγής συνολικού ποσού 111.082€ από τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) N. Αχαΐας. Επίσης, στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2018 του δήμου, έχει εγγραφεί εξειδικευμένη πίστωση 900.000 ευρώ, για το έργο.

Άμεσα θα ξεκινήσει το έργο

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι η χρηματοδότηση από τον ΤΑΣ έχει εξασφαλιστεί εδώ και μία τριετία περίπου, ωστόσο οι μελέτες εκ μέρους της ΔΕΥΑΑ ολοκληρώθηκαν προσφάτως, δεδομένου ότι μεσολάβησε και η διεύρυνση της Δημοτικής Επιχείρησης και προέκυψαν νέες ανάγκες. Τα κτίσματα αυτά, χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερη επικινδυνότητα, είναι αναγκαίο να επισκευαστούν και λόγω παλαιότητας (κάποια από αυτά είναι 30 και 40 χρόνων) και γιατί φέρουν βαρύ φορτίο στο πάνω μέρος τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να διενεργηθεί ο ανοιχτός διαγωνισμός από τον οποίο θα αναδειχθεί ανάδοχος αυτός που θα καταθέσει την πιο συμφέρουσα προσφορά, με την έναρξη των εργασιών να υπολογίζεται πριν τον χειμώνα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr