background img
banner
banner

Επιτροπή αγώνα κατοίκων Ανατ. Αιγιάλειας κατά… παντός υπευθύνου

ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ- ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ- ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ- ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ 7.000 ΤΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 6η ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ !

 Σε 7 χιλιάδες τόνους υπολογίζει η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας, τα σκουπίδια που έχουν μεταφερθεί και εναποτεθεί στον ΧΥΤΑ Αιγείρας σε διάστημα ενός μόνο μήνα, κάνοντας λόγο για ανικανότητα εφαρμογής του ΦΕΚ που οδήγησε στην «εγκληματική λύση» χρήσης του ΧΥΤΑ Αιγείρας, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα μεταφορά απορριμμάτων σε μορφή μπάλας από την εποχή που ήταν δήμαρχος Αιγίου ο Αποστόλης Καραφωτιάς…

Τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα, οδηγούν σε απόγνωση τις τοπικές κοινωνίες και σε καταστάσεις απαράδεκτης αστυνομοκρατίας. Όπως αναφέρεται εκ μέρους της Επιτροπής, που δεν έχει παραδώσει τα… όπλα, ΄΄μετά τη σκανδαλώδη εισαγγελική εντολή και παρά τις διαβεβαιώσεις του Αντιδημάρχου Ανατολικής Αιγιάλειας, μετά την προκλητική παρέμβαση των ΜΑΤ στις 5 Ιουνίου, παρουσία του Εισαγγελέα Καλαβρύτων και του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας στηριζόμενος σε όλους αυτούς αποφάσισε και έφερε όλα τα σκουπίδια της Αιγιάλειας στον παράνομο ΧΥΤΑ Αιγείρας και όχι μόνο αυτά, αλλά φαίνεται ότι μας έφερε ακόμα και τα σκουπίδια του Καραφωτιά, από την Τέμενη. Για 2500-3000 τόνους μίλαγε ο Δήμαρχος ότι υπήρχαν στους δρόμους της Αιγιάλειας στις αρχές Μαΐου, ενώ κάποια (πολύ λίγα) μεταφέρθηκαν σε άλλους ΧΥΤΑ. 7000 τόνους σκουπίδια μετά βίας παράγει ολόκληρη Αιγιάλεια σε διάστημα 3 μηνών, άρα όλα τα σκουπίδια της Αιγιάλειας μεταφέρθηκαν στο ΧΥΤΑ Αιγείρας και πιθανώς όχι μόνον αυτά…΄΄.

Η επιτροπή αναφέρει την δήλωση του αντιδημάρχου Ανατ. Αιγιάλειας στις 6 Ιουνίου ότι τα σκουπίδια που πάνε στο ΧΥΤΑ Αιγείρας προέρχονται από την Ανατ. Αιγιάλεια, σχολιάζοντας και την δήλωση του δημάρχου που έλεγε ότι «σε δέκα μέρες θα έχουμε πάρει την άδεια».

Τους κατηγορεί ότι εγκληματούν κατά του περιβάλλοντος!

΄΄Σε αγαστή συνεργασία Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος και φερέφωνα, με την ανοχή αν όχι και τη στήριξη Κυβέρνησης και Περιφέρειας, εγκληματούν κατά του περιβάλλοντος, κατά της δημόσιας υγείας, κατά της ζωής μας (τους) και των παιδιών μας (τους)΄΄, αναφέρει η Επιτροπή, χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς και για τους δύο και θεωρώντας υπόλογος και τον Εισαγγελέα Καλαβρύτων για την εισαγγελική εντολή για το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Αιγείρας, επισημαίνοντας πως ΄΄στο αίτημα να ανακαλέσει την πρωτοφανή εντολή αφού πλέον τα απορρίμματα έχουν φύγει από τους δρόμους, βάζοντας μια ημερομηνία λήξης στην αοριστία της, το απέκλεισε, ενώ μας πληροφόρησε ότι υπήρξε και τηλεφώνημα (πίεσης) από την Εισαγγελέα (Αιγιώτισσα) του Αρείου Πάγου, δείχνοντας το μέγεθος της ανεξαρτησίας της σκέψης του και της ελληνικής δικαιοσύνης΄΄. Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής θεωρούν συνυπεύθυνους την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και συνολικά την Κυβέρνηση.

Σημειώνει τέλος πως ΄΄για το ΧΥΤΑ Αιγείρας, τώρα αποδεικνύεται περίτρανα ο υπερκορεσμός του, τώρα διαφαίνονται ενδείξεις μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, τώρα καθίσταται αδιαμφισβήτητο ότι όσα έργα και να γίνουν καρκινογόνα και μεταλλαξιογόνα στραγγίδια θα εξακολουθούν να διαφεύγουν. Αναμένει δε από τις Δημόσιες Υπηρεσίες ΄΄να πράξουν το καθήκον τους, να μην δώσουν άδεια λειτουργία όπως επιβάλλουν οι συνθήκες και οι καταστάσεις και να προχωρήσουν στο οριστικό του κλείσιμο΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr