background img
banner
banner

Καθημερινό φαινόμενο οι καταγγελίες για άκοπα χόρτα και κλαδιά

Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΧΕΙ «ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ» ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Πυκνώνουν τα παράπονα και οι καταγγελίες πολιτών για σημεία που μπορούν να προκληθούν πυρκαγιές, με οικόπεδα γεμάτα χόρτα, με κλαδιά που προεξέχουν στους δρόμους και κλαδιά στοιβαγμένα που ποτέ δεν μαζεύτηκαν. Η φονική φωτιά της Αττικής έχει φοβίσει τους Αιγιαλείς που ζητούν μέριμνα τόσο από τους συμπολίτες τους όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παρέμβαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου

Το θέμα απασχόλησε και την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, με την σύμβουλο Γιώτα Γκρέμου να εισηγείται την αποστολή εγγράφου προς το Αυτοτελές Τμήμα Πρασίνου του δήμου και κάθε αρμόδια υπηρεσία για να μεριμνήσει, πρόταση που έγινε δεκτή από το Σώμα. Όπως ανέφερε στο Protionline.gr  η κ. Γκρέμου, ΄΄βρισκόμαστε λίγο πριν τον Αύγουστο και πολλά οικόπεδα παρουσιάζουν εικόνα «ζούγκλας». Εάν θα προκληθεί πυρκαγιά τότε κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όμως για να μην φτάσουμε μέχρι εκεί, πρέπει και οι πολίτες να κάνουν άμεσα αυτό που πρέπει, να καθαρίσουν τους χώρους τους και η αρμόδια υπηρεσία του δήμου να εφαρμόσει τον κανονισμό, δηλαδή εφόσον οι ιδιοκτήτες δεν συμμορφώνονται στις συστάσεις, ο δήμος να αναλάβει τον καθαρισμό, επιβαρύνοντας οικονομικά τους ιδιοκτήτες΄΄.

Να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, της περασμένης εβδομάδας, απασχόλησαν κι άλλα θέματα όπως ο προσδιορισμός σημείων τοποθέτησης κάδων απορριμμάτων αλλά και η ονοματοδοσία οδού στην περιοχή του Κάτω Βουλωμένου, με τα μέλη του να συμφωνούν στο αίτημα περίπου δέκα κατοίκων που ζητούν ο δρόμος να πάρει το όνομα του πολίτη που παραχώρησε το οικόπεδό του για την διάνοιξή του. Επίσης, ενέκρινε την μετατόπιση του περιπτέρου που βρίσκεται στην πλατεία Αχαϊκής Συμπολιτείας, λίγα μέτρα πιο κάτω, για λόγους επικινδυνότητας.

«Ετοιμοπόλεμη» η Πυροσβεστική

Σε ό,τι αφορά πάντως τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς, η ύπαρξη καταγγελιών από πολίτες για ξερά χόρτα, καλάμια και κλαδιά, επιβεβαιώθηκε και από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, τονίζοντας πως πλέον είναι σε καθημερινό επίπεδο. ΄΄Από την υπηρεσία μας έχουμε κάνει από καιρό έγγραφο προς κάθε αρμόδια υπηρεσία για την ύπαρξη χόρτων, κλαδιών κ.ο.κ. ωστόσο, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα της Αττικής, έχει ενταθεί η αγωνία του κόσμου ως προς την αποτύπωση των σημείων αυτών. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες… τρέχουν, ωστόσο δεν είναι εύκολο να καθαριστεί μία τόσο μεγάλη περιοχή, πρέπει και ο κάθε πολίτης να ευαισθητοποιηθεί και να φροντίζει για την καθαριότητα στους χώρους του΄΄, επισήμανε ερωτηθείς από το Protionline.gr, προσθέτοντας: ΄΄Εμείς από την πλευρά μας, βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας τον σχεδιασμό που υπάρχει, τα οχήματά μας είναι έξω, περιπολούμε και είμαστε… ετοιμοπόλεμοι, λαμβάνοντας υπόψη και τους δείκτες επικινδυνότητας της κάθε μέρας. Χρειαζόμαστε όμως και την βοήθεια και στήριξη του κόσμου και είναι πολύ βασικό οι πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι΄΄.
Ερωτηθείς αναφορικά με τις ελλείψεις που καταγγέλλονται από συνδικαλιστές της περιοχής, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε στόλο, ο κ. Γιαννόπουλος ξεκαθάρισε πως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου ναι μεν υπάρχουν ελλείψεις, καθώς η υπηρεσία δεν είναι πλήρως επανδρωμένη, όχι όμως στον βαθμό ώστε οι ελλείψεις αυτές να λειτουργούν αποτρεπτικά προς το έργο της.

Η εικόνα της φωτιάς που αφαίρεσε τόσες ζωές, προκαλεί θλίψη και φόβο. Κάτοικος της θέσης «Βάλτος Κουτσούμπα» κοντά στα Φασουλέικα στην περιοχή της Άκολης, εξέφρασε την διαμαρτυρία του στο Protionline.gr , διότι, όπως ανέφερε, πολλοί είναι αυτοί που δεν φροντίζουν να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, με αποτέλεσμα χόρτα και κλαδιά να κλείνουν δρόμους. Ειδικότερα δε αναφέρθηκε σε οικόπεδο που, όπως είπε, δεν έχει καθαριστεί για χρόνια. Μάλιστα, τόνισε πως έχει μεταφέρει το πρόβλημα στο Τμήμα Πρασίνου του δήμου, απ’ όπου περιμένει παρέμβαση…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr