background img
banner
banner

Εγκατάσταση μηχανημάτων πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σύλλογος Παραπληγικών -Παράρτημα Αχαΐας, εκφράζει ξανά την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις στη διαδικασία εγκατάστασης των μηχανημάτων εμβάπτισης – απαγωγής λουόμενων ΑμεΑ στις παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, παρά την δέσμευση του Αντιπεριφερεiάρχη κ. Αλεξόπουλου ότι παραλίες της Αχαΐας γίνονται προσβάσιμες.

΄΄Ο Σύλλογός μας είχε έγκαιρα επισημάνει με την υπ’ αριθ. (7/16.2.2018) επιστολή του την σπουδαιότητα της ταχύτητας έναρξης όλων των διαδικασιών (γραφειοκρατικών τεχνοκρατικών) στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας έτσι ώστε όλα τα προς εγκατάσταση μηχανήματα πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες του Νομού μας να τοποθετηθούν στο σωστό χρόνο όντας ασφαλή προς χρήση με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου΄΄, αναφέρει ο Σύλλογος, προσθέτοντας: ΄΄Αυτό δεν έχει μέχρι σήμερα καταστεί εφικτό και γι’ αυτό καλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργήσουν ταχύτατα προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο η εγκατάσταση όλων των μηχανημάτων γιατί αυτά αποτελούν τη μόνη δυνατότητα επαφής των ατόμων με παραπληγία και κινητικές αναπηρίες με την θάλασσα και τις ευεργετικές της ιδιότητες΄΄.

Έχει τοποθετηθεί στην Άκολη, άμεσα και στην Ακράτα

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, προς ενημέρωση σχετικά με τις περιοχές λειτουργίας των συστημάτων πρόσβασης στις παραλίες της Αχαΐας καθώς και την ανακοίνωση του παραρτήματος Πατρών του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, στην οποία αναφέρεται η μη δυνατότητα πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες της Αχαΐας τη φετινή χρονιά, επισημαίνει: ΄΄Θα θέλαμε να σημειώσουμε πως νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, έχουν ήδη τοποθετηθεί τρία από τα τέσσερα συστήματα που είχαν προγραμματιστεί, στις περιοχές Κάτω Αχαΐας, Βραχναιίκων και Άκολης, ενώ προχωρούμε και στην εγκατάσταση και του τέταρτου στην Ακράτα. Ο πρόεδρος του παραρτήματος έχει ενημερωθεί προσωπικά για τις έως τώρα ενέργειες΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄σε συνδυασμό μάλιστα με την συνεργασία που έχει η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας με την κατασκευάστρια εταιρία των συστημάτων Seatrac, όπου λειτουργεί ένα ακόμα σύστημα στον Άγιο Βασίλειο εδώ και αρκετές εβδομάδες, η Αχαΐα έχει ήδη από την αρχή δηλαδή της καλοκαιρινής περιόδου, τέσσερα σημεία πρόσβασης σε παραλίες, από τα οποία μπορούν να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας με αναπηρία, που βρίσκονται ή κάνουν τουρισμό στο νομό μας και σύντομα θα είναι πέντε, τα περισσότερα από κάθε άλλο νομό της Ελλάδας΄΄.

Καταλήγοντας, τονίζει, ΄΄αλλωστε, πάντα θεωρούσαμε υποχρέωσή μας να παρέχουμε κάθε δυνατή στήριξη στους συμπολίτες μας με αναπηρία και γι’ αυτό το λόγο κάθε χρόνο η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας δεσμεύει κονδύλια για το σκοπό αυτό, ακόμα και αν οι υπηρεσίες αυτές αποτελούν αρμοδιότητα των Δήμων. Συνεπώς και προσπερνώντας την ατυχή ανακοίνωση του συλλόγου, η Αχαΐα συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες προς άτομα με αναπηρία που θέλουν να έχουν πρόσβαση στις παραλίες της, και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίζει να υποστηρίζει τις ενέργειες αυτές΄΄.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr