background img
banner
banner

Ξεκίνησαν έλεγχοι στην λαϊκή αγορά

ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ… ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣ. Θ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το… μαχαίρι στο κόκαλο φέρεται αποφασισμένος να φτάσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Φ. Χριστόπουλος, προκειμένου να εξυγιάνει τον χώρο της λαϊκής αγοράς. Μετά από μία πρώτη περίοδο ενημέρωσης και προγραμματισμού δράσης, το Σάββατο, ο αντιδήμαρχος, μαζί με υπαλλήλους του δήμου, πραγματοποίησαν ελέγχους που είχαν περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα, προειδοποιώντας ότι την επόμενη φορά δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν, επιβάλλοντας πρόστιμα τους παράνομους…

Άνθρωπος της αγοράς, ο κ. Χριστόπουλος, γνωρίζει το πλήγμα που προκαλεί το παραεμπόριο. Έκανε έτσι, από την αρχή, γνωστή την πρόθεσή του να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να σταματήσουν να παρεισφρέουν παράνομοι στην λαϊκή, πλήττοντας τόσο τους νόμιμους που δραστηριοποιούνται στον χώρο όσο και το στεγασμένο εμπόριο. Βεβαίως, εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έλειψαν οι έλεγχοι στην λαϊκή και από την Αστυνομία και από τον δήμο, ωστόσο αυτό που κατάφερναν ήταν να απομακρύνονται για λίγο οι παράνομοι, οι οποίοι επέστρεφαν μετά την αναχώρηση των ελεγκτικών κλιμακίων. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι έλεγχοι στην λαϊκή έβγαζαν… λαβράκι, καθώς κάθε φορά υπήρχαν είτε συλλήψεις, είτε απομακρύνσεις παράνομων και κατάσχεση εμπορευμάτων, όπως ο νόμος ορίζει. Παρόλα αυτά, η μάστιγα του παραεμπορίου… ερχόταν και ξαναερχόταν. Αυτό που θα επιδιώξει ο νέος αντιδήμαρχος είναι η διενέργεια ελέγχων σε μόνιμη βάση, μέχρι να εμπεδώσουν όλοι ότι πωλητές χωρίς άδειες, ή επαγγελματίες που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από τον προβλεπόμενο, δεν έχουν θέση στην λαϊκή του Αιγίου.

Επέκταση πάγκων πέρα από τα όρια αλλά και πωλητές χωρίς άδειες…

Το Σάββατο λοιπόν έγινε μία αρχή. Ο κ. Χριστόπουλος και υπάλληλοι του αρμόδιου τμήματος του δήμου, βρέθηκαν στον χώρο από τις 8.00 ως τις 10.00 το πρωί, προχωρώντας σε γνωριμία με όσους δραστηριοποιούνται εκεί και με συστάσεις. ΄΄Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στα βιομηχανικά είδη και έχει να κάνει με την κατάληψη μεγαλύτερου χώρου από επαγγελματίες με αποτέλεσμα να μην τηρούνται τα νόμιμα. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να έχει άδεια για μία θέση και να καταλαμβάνει τρεις και τέσσερις… Τους ενημερώσαμε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει, διότι την επόμενη φορά θα υποστούν τις κυρώσεις που ο νόμος ορίζει΄΄, επισήμανε ο αντιδήμαρχος στο Protionline.gr , προσθέτοντας: ΄΄Βεβαίως, υπήρχαν και κάποιοι που δεν είχαν καθόλου άδεια, οι οποίοι προφανώς ειδοποιήθηκαν για την άφιξή μας και έφυγαν. Και αυτοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι επισκέψεις μας στην λαϊκή θα είναι πάρα πολύ συχνές…΄΄.

Είναι άδικο…

΄΄Θεωρώ πως αυτή η κατάσταση δεν ωφελεί κανέναν και είναι πέρα και πέρα άδικη. Και προς αυτούς που ασχολούνται με το στεγασμένο εμπόριο και παλεύουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους αλλά και για τους νόμιμους της λαϊκής οι οποίοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Η σωστή και νόμιμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, είναι ένα θέμα που με απασχολεί έντονα. Στόχος μου είναι να προχωρήσουμε στην λήψη μέτρων έτσι ώστε να διώξουμε τους παράνομους, όχι για ένα Σάββατο και για δύο, αλλά… μια για πάντα΄΄, κατέληξε ο κ. Χριστόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr