background img
banner
banner

Ξεκινούν έλεγχοι στην Λαϊκή

Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τον δύσκολο τομέα της λαϊκής αγοράς Αιγίου έχει αναλάβει ο νέος αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος ήδη θέτει στις προτεραιότητές του την σωστή λειτουργία του χώρου, μέσα στα πλαίσια που ο νόμος ορίζει. Άνθρωπος της αγοράς, γνωρίζει το πλήγμα που προκαλεί το παραεμπόριο. Κάνει έτσι γνωστή την πρόθεσή του να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να σταματήσουν να παρεισφρέουν παράνομοι στην λαϊκή, πλήττοντας τόσο τους νόμιμους που δραστηριοποιούνται στον χώρο όσο και το στεγασμένο εμπόριο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι έλεγχοι στην λαϊκή έβγαζαν… λαβράκι, καθώς κάθε φορά υπήρχαν είτε συλλήψεις, είτε απομακρύνσεις παράνομων και κατάσχεση εμπορευμάτων, όπως ο νόμος ορίζει. Παρόλα αυτά, η μάστιγα του παραεμπορίου… ερχόταν και ξαναερχόταν, με τους παράνομους να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους μόλις απομακρύνονταν τα ελεγκτικά όργανα. Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι από πλευράς Αστυνομίας, όλο το προηγούμενο διάστημα είχε δοθεί μεγάλη βαρύτητα με συνεχείς ελέγχους.

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου

Την περασμένη εβδομάδα, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας, με επιστολή του στον νέο αντιδήμαρχο, ζητούσε την πραγματοποίηση τακτικών ελέγχων της λαϊκής αγοράς του Αιγίου, με σκοπό την πάταξη του παραεμπορίου και την γενικότερη εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της πόλης. Εκτίμηση του Συλλόγου είναι ότι ΄΄οι τακτικοί έλεγχοι θα βοηθήσουν στην μείωση του φαινομένου ατόμων που δεν έχουν και δεν δικαιούνται άδεια στις λαϊκές αγορές, με αποτέλεσμα να πλήττεται το νόμιμο εμπόριο΄΄ και πως ΄΄οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με απώτερο σκοπό την πάταξη του παραεμπορίου, έτσι ώστε σύντομα να έχουμε θετικά στοιχεία για την πορεία του εγχειρήματος΄΄. Μάλιστα, από πλευράς Συλλόγου δηλώθηκε προθυμία για συμμετοχή στους ελέγχους.

Να φύγουν οι παράνομοι… για πάντα

Μιλώντας στο Protionline.gr , ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε: ΄΄Η σωστή και νόμιμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, είναι ένα θέμα που με απασχολεί έντονα. Στόχος μου είναι να προχωρήσουμε στην λήψη μέτρων έτσι ώστε να διώξουμε τους παράνομους, όχι για ένα Σάββατο και για δύο, αλλά… μια για πάντα΄΄. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο αντιδήμαρχος βρίσκεται σε συνεννόηση με την προϊσταμένη του αρμόδιου τμήματος του δήμου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις άδειες και τους χώρους που δικαιούνται να καταλαμβάνουν όσοι δραστηριοποιούνται στην λαϊκή. ΄΄Έχω εικόνα, λίγο πολύ γνωρίζω τι γίνεται, ωστόσο θέλω ακριβή στοιχεία για να μπορέσω να αναλάβω δράση. Σκοπός μου είναι η απόλυτη τήρηση των όσων η νομοθεσία προβλέπει και απ’ ό,τι φαίνεται, αυτό θα επιτευχθεί με συνεχείς ελέγχους, οι οποίοι θα ξεκινήσουν άμεσα΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr