background img
banner
banner

Κύμα… αγάπης από την Αιγιάλεια για την Ανατολική Αττική…

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΗ ΦΟΡΕΩΝ –ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

Βάλσαμο στην ψυχή, ελπίδα για το αύριο αποτελεί σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή, το πρωτόγνωρο… κύμα αγάπης ανθρώπων κάθε ηλικίας και από την Αιγιάλεια που επιθυμούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τους ανθρώπους που επλήγησαν από την φονική φωτιά, τους τραυματίες, αυτούς που ζουν την τραγωδία της απώλειας των δικών τους ανθρώπων, αυτούς που έχασαν τα υπάρχοντά τους…

Σε κάθε γωνιά αυτού του τόπου, που στο παρελθόν έχει θρηνήσει για τις συνέπειες της φωτιάς, ξεπηδά μία ακτίνα φωτός. Ουρές έκαναν χθες το πρωί νέοι άνθρωποι στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου, προκειμένου να προσφέρουν αίμα -ζωή στους τραυματίες της Ανατολικής Αττικής, την ώρα που όλο και περισσότεροι λαμβάνουν πρωτοβουλία για συγκέντρωση ειδών και για φιλοξενία των πληγέντων.

Χθες βράδυ, η Εθελοντική Ομάδα Νεολαίας Διακοπτού, λαμβάνοντας θέση στην τραγωδία των τελευταίων ημερών, επρόκειτο να πραγματοποιήσει εκδήλωση στην αγορά του Διακοπτού, με σκοπό να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα αγαθά είναι εφικτό. Στην εκδήλωση επρόκειτο να τραγουδήσουν εθελοντικά οι Πάνος Τρίψας, Δήμητρα Θανοπούλου και Βασίλης Σκανδάμης.

Συγκέντρωση ειδών στο Κέντρο Κοινότητας δήμου Αιγιαλείας

Μετά την αντιδημαρχία Ακράτας – Αιγείρας που χθες πρώτη απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών για τους πληγέντες, ο δήμος Αιγιαλείας έλαβε σχετική πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξεδόθη από το γραφείο του δημάρχου, ΄΄ο Δήμος Αιγιαλείας απευθύνει έκκληση προς όλους τους δημότες να συνδράμουν και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, που ξεκινά από σήμερα από το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά. Πιο συγκεκριμένα τα είδη που συλλέγονται είναι κλινοσκεπάσματα (μόνο καινούρια),τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλοιφές για το κάψιμο, αντισηπτικά, μωρομάντηλα ,πάνες κ.λπ. Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας ,διοργανώνεται επίσης και αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Αιγίου. Όσοι από τους συμπολίτες μας θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, μπορούν να προσέρχονται στην οδό Αράτου 67 και Ρήγα Φεραίου με είσοδο από Αιγιαλέως και ώρες από 09:00-13:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Τηλέφωνο επικοινωνίας 26910-26136.

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Όσοι από τους συνδημότες μας μπορούν, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, να φιλοξενήσουν πληγέντες που έχασαν τα σπίτια τους, παρακαλούνται όπως το δηλώνουν στα τηλέφωνα 26913-60602 και 26913-60603 για να καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες στέγασής τους΄΄.

Έκκληση για αίμα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου

΄΄Η πρωτοφανής και ανείπωτη τραγωδία στο Νέο Βουτζά και στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής μας έχει όλους συγκλονίσει. Οι ανάγκες σε αίμα για τους τραυματίες και τους εγκαυματίες είναι τεράστιες. Καλούμε τα μέλη μας και όλους όσους Αιγιαλείς μπορούν, να προσέλθουν στο τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αιγίου (τηλ. 2691059456 8.30-12.30) για προσφορά αίματος, προκειμένου να σώσουμε όσο το δυνατό περισσότερους συνανθρώπους μας΄, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου.

Εθελοντική καταγραφή πυρόπληκτων κτισμάτων από τον Σύλλογο Μηχανικών

Ο Σύλλογος Μηχανικών Αιγιαλείας & Καλαβρύτων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής & Δυτικής Αττικής. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ΄΄θέλοντας να συνδράμει στις προσπάθειες των αρχών ως προς τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων δραστηριοποιείται σε δύο τομείς: 1.Αιμοδοσία των μελών του Συλλόγου και οποιουδήποτε άλλου πολίτη της Αιγιάλειας επιθυμεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου την Πέμπτη 26-07-2018 και την Παρασκευή 27-07-2018, ώρες 8:30 έως 12:30, δηλώνοντας «Σύλλογος Μηχανικών Αιγιαλείας». 2. Έπειτα από επικοινωνία με τους αρμόδιους συντονιστές των τοπικών αρχών των πληγέντων περιοχών, καλεί τα μέλη του σε σύσταση ομάδας εθελοντικής καταγραφής των πυρόπληκτων κτισμάτων με συντονισμό από τους πληγέντες Δήμους΄΄.

«Παρών» δηλώνει το Εργατικό Κέντρο Αιγίου

΄΄Η Ελλάδα θρηνεί για τα θύματα του πύρινου εφιάλτη. Ημέρες πένθους, θλίψης, πόνου για όλους τους εργαζόμενους, για όλους τους Έλληνες. Οι φονικές πυρκαγιές άφησαν πίσω τους πολλούς νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους, αβάσταχτο πόνο, οικολογική καταστροφή. Η εθνική τραγωδία δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Για άλλη μια φορά η αδυναμία της πολιτείας είναι ολοφάνερη΄΄, καταγγέλλει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, τονίζοντας: ΄΄Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου συμπάσχει και εκφράζει τη θλίψη της και την οδύνη για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας, των συναδέλφων μας. Εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Κάνουμε έκκληση στους συνδημότες μας να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους για τους πληγέντες, στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) τις εξής ημέρες και ώρες: Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή από 8π.μ. έως 12.30μ.μ..

Εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 26 Ιουλίου από 8π.μ. έως 12:30μ.μ.

Δίπλα στους πληγέντες και ο Σύλλογος Αλυκής με την ΕΛΚΑ

Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός  Σύλλογος Αλυκής Αιγίου  ” Ο Άγιος Νικόλαος ” και η ΕΛΚΑ Αιγίου, Ελληνική Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου, θέλοντας βοηθήσουν τους πληγέντες της πυρκαγιάς  που έχουν ανάγκη, συγκεντρώνουν τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για όσους θέλουν να βοηθήσουν και δεν μπορούν να τα παραδώσουν οι ίδιοι.

Η συγκέντρωση των ειδών  γίνεται στην οδό Κανελλόπουλου 43, Αίγιο, στο κατάστημα ανταλλακτικών Παπαδόπουλος  και στο κατάστημα ΟΡΕΣΤΗΣ, στην παραλία Αλυκής, έναντι δημοτικών αποθηκών, έως και σήμερα Πέμπτη 26 Ιουλίου από τις 10:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι και από τις 18:00 έως τις 21:00 το βράδυ, για να ολοκληρωθεί άμεσα η μεταφορά τους στους πληγέντες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να  καλείτε στα τηλέφωνα 6936938511 Κος Νίκος και    2681020452 και 6980329421 Κος Γιώργος.

 

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, στην προχθεσινή του συνεδρίαση συζήτησε το θέμα της αναβολής των εκδηλώσεων της 29ης και 30ής Ιουλίου, λόγω των πρωτοφανών καταστροφών στην Αττική. Τελικά επεκράτησε η άποψη ότι οι εκδηλώσεις αφού δεν συμπίπτουν με το τριήμερο πένθος της χώρας , θα πραγματοποιηθούν κανονικά και επιπλέον θα γίνει προσπάθεια συγκέντρωσης υλικής βοήθειας, για τους πυροπαθείς της Αττικής. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους υπευθύνους της Κεντρικής αποθήκης του Ερυθρού Σταυρού, έγινε γνωστό ότι χρειάζονται : χαρτομάντιλα – μωρομάντηλα – πάμπερς – αλοιφή συγκάματος – χαρτί υγείας – νερό μπουκάλια 500ml– φρυγανιές – κράκερς –μπισκότα petit beurre– σταφίδες – ξηρούς καρπούς. Επίσης παιδικά καρότσια – είδη ένδυσης και υπόδησης –Sleeping bags– πάνες ενηλίκων (όλα μόνον καινούρια). Όλοι λοιπόν όσοι θα βρεθούν στα Ψηλαλώνια την Κυριακή το βράδυ 29 Ιουλίου, αν μπορούν θα φέρουν κάτι από τα είδη αυτά, τα οποία θα τοποθετούνται σε δύο αυτοκίνητα που θα βρίσκονται εκεί. Ταυτοχρόνως θα παρακολουθούν τις εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας για τα 40 χρόνια του Ομίλου.

Ενεργοποίηση προσκόπων

H Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου, σε συνεχή επικοινωνία με την Κεντρική Διοίκηση του ΣΕΠ και τους Υπεύθυνους για το συντονισμό, ζητεί τη βοήθεια των πολιτών και γι’ αυτό τα τρία Συστήματα του Αιγίου προχωρούν σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Οι πληγέντες έχουν άμεση ανάγκη από:  Τρόφιμα (μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές και μακράς διαρκείας),  Φάρμακα (παιδικά σιρόπια, Betadine, Fucidin, γάζες), Νερά και χυμούς, Είδη καθαριότητας: πετσέτες, μωρομάντηλα, σαμπουάν και σαπούνια. Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου και Πετροπούλου 4 στο κέντρο της Πόλης, θα βρίσκεται ανοιχτό έως και την Κυριακή 29/07/2018 μεσημεριανές ώρες 15.00-18.00 και βραδινές ώρες 21.00 – 23.00 ώστε να γίνει η συλλογή των παραπάνω αγαθών. Πληροφορίες 6987118408. Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται καθημερινά και στις εστίες του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αιγίου (Εργ.Κατοικίες Αγίων Αποστόλων πίσω από το ΕΠΑΛ) και του 4ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αιγίου (Εργ. Κατοικίες Αγίου Αθανασίου, πίσω από την Πυροσβεστική) καθημερινά 18:00 – 21:00.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες

Οι Οργανώσεις της Νο.Δ.Ε. και ΟΝΝΕΔ Αχαΐας συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στο Νομό Αττικής. Όπως αναφέρουν, ΄΄αυτές τις κρίσιμες στιγμές καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουμε όλοι μαζί έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιείται στα Γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαΐας (Κορίνθου 301-303 & Παντανάσσης, 3ος όροφος), καθημερινά από 18:30 έως 20:30. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976681034 Κάτσενος Ανδρέας. Ενδεικτικά αναφέρεται η αυξημένη ανάγκη για Αποστειρωμένες γάζες, Αλοιφές για εγκαύματα, Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως, Παιδικές πάνες & μωρομάντηλα, Κάθε βοήθεια, όσο μικρή κι αν είναι, γίνεται σημαντική. Ας μην μείνει κανείς αμέτοχος!

Η Ομοσπονδία Γονέων κοντά στους πληγέντες

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες από την χθεσινή τραγωδία που «χτύπησε»  την Ανατολική Αττική και μέσω ανακοίνωσής της, μεταφέρει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων του πύρινου εφιάλτη.

Όπως αναφέρει, ΄΄εκφράζουμε την οδύνη μας για τους συνανθρώπους μας και στεκόμαστε στο πλευρό τους. Η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν… Στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα, στην Καρόλου 8, συγκεντρώνουν νερά, μάσκες, αλοιφές και τρόφιμα σε κονσέρβες, ενώ οι εθελοντές απευθύνουν έκκληση για να βοηθήσουν. Επίσης, το Νοσοκομείο του Ρίου δέχεται αίμα  πηγαίνοντας κ λέγοντας δίνω αίμα για Τους συνανθρώπους μας στην Ανατολική Αττική, Πρωινές ώρες΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Το protionline.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς. Μάθε περισσότερα

Το protionline.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.

Close