background img
banner
banner

Μητέρα και κόρη… συμμαθήτριες!

ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ…

Οι τεράστιες δυνατότητες γνώσεων σε χρήσιμους τομείς από το ΕΠΑΛ, αλλά και η δύναμη της θέλησης, αποδεικνύονται περίτρανα στην περίπτωση της Ειρήνης και της Ηλιάννας Καλλέργη, οι οποίες αποφοίτησαν φέτος από το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου. Όχι, δεν πρόκειται για αδελφές. Είναι μητέρα και κόρη που εκτός από το ίδιο θρανίο, μοιράστηκαν για δύο χρόνια τις ίδιες αγωνίες, τις γνώσεις αλλά και άπειρες όμορφες στιγμές, πετυχαίνοντας τους στόχους τους…

Η οικογένεια επέστρεψε στο Αίγιο τα τελευταία χρόνια και η Ειρήνη αποφάσισε να διευρύνει τους ορίζοντές της, εγγραφόμενη στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου. Εκεί βέβαια φοιτούσε και η κόρη της η οποία την ενθάρρυνε να προχωρήσει. Έχοντας φοιτήσει πριν από περίπου μία εικοσαετία στο ίδιο σχολείο αλλά με άλλη ειδικότητα (Οικονομίας Διοίκησης), η Ειρήνη αποφάσισε να αλλάξει κλάδο και να εγγραφεί στον τομέα Υγείας – Πρόνοιας. Φέτος, τελευταία χρονιά, ακολούθησε την ειδικότητα της Νοσηλευτικής, αποκομώντας, όπως η ίδια μεταφέρει στo Protionline.gr , σημαντικές γνώσεις αλλά και εμπειρίες. Το όλο εγχείρημα μόνο εύκολο δεν ήταν και παρότι ενεγράφησαν κι άλλοι ενήλικες την ίδια χρονιά στο σχολείο, εντούτοις μόνο η Ειρήνη κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος. Και δικαιώθηκε, αφού ο βαθμός απολυτηρίου της είναι 19!

΄΄Έδωσα μεγάλο αγώνα και δεν ήταν εύκολο μετά από τόσα χρόνια να ξανακαθίσω στα θρανία. Όμως είχα μεγάλη θέληση και πείσμα. Διάβασα πολύ και έμαθα όλα όσα ήθελα. Η νοσηλευτική ήταν ένα όνειρο ζωής κι εγώ έκανα ένα μεγάλο βήμα προς αυτό. Τον Οκτώβριο ξεκινώ την πρακτική μου στο Νοσοκομείο Αιγίου ώστε να πάρω άδεια άσκησης επαγγέλματος΄΄, αναφέρει η Ειρήνη Καλλέργη, εμφανώς ικανοποιημένη που τα κατάφερε και μάλιστα τόσο καλά. Παράλληλα, επισημαίνει πως πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε σε αυτό η κόρη της που την παρότρυνε να εγγραφεί, την βοήθησε να εγκλιματιστεί στο σχολείο, διάβασαν μαζί, πέρασαν όμορφες στιγμές και η ίδια ξαναέγινε για λίγο παιδί! Όσο για τον λόγο που δεν έδωσε Πανελλήνιες, η Ειρήνη αναφέρει: ΄΄Με την θέληση που έχω είμαι σίγουρη ότι θα τα κατάφερνα κι εκεί. Όμως, αυτή την στιγμή προτεραιότητα για σπουδές έχουν τα παιδιά μου΄΄. Σημειωτέον ότι έχει κι έναν γιο μικρότερο σε ηλικία, ενώ η Ηλιάννα κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία στις πανελλήνιες και είναι βέβαιο ότι εισέρχεται σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η μάθηση δεν έχει ηλικία…

΄΄Αυτές οι δύο χρονιές ήταν γεμάτες έντονα συναισθήματα για μένα. Πολύ διάβασμα, κούραση, γέλιο, συγκίνηση, χαρά, φιλίες, ανέμελες στιγμές αλλά και δοκιμασίες με άγχος. Υπάρχει δυσκολία στο να ενταχθεί ένας ενήλικος σε ένα μαθητικό σύνολο με παιδιά 17 ετών. Ωστόσο ήταν πολύ ωραία εμπειρία και άξιζε. Σκεφτείτε ότι πήγα μαζί τους πενταήμερη εκδρομή στην Θεσσαλονίκη που μου έμεινε αξέχαστη΄΄, σημειώνει ακόμη, προσθέτοντας: ΄΄Κατά τη γνώμη μου, οι γυναίκες γενικά πρέπει να ακολουθούν τα όνειρά τους. Η μάθηση δεν έχει ηλικία…΄΄.

Από την πλευρά της, η Ηλιάννα, στο ερώτημα του  Protionline.gr , «πώς είναι να έχεις συμμαθήτρια την μητέρα σου», απαντά: ΄΄Με την μητέρα μου πάντα είχα καλές σχέσεις και είμαστε πολύ δεμένες. Όχι μόνο δεν μου δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στο σχολείο, αλλά με βοήθησε κιόλας. Πολλές φορές διαβάζαμε μαζί και μοιραζόμασταν τις ανησυχίες μας. Άλλες φορές πάλι γελούσαμε με τις επιδόσεις μας και πειραζόμασταν. Είναι άνθρωπος με θέληση και την θαυμάζω…΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr