background img
banner
banner

Να αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο για την διαγραφή των χρεών πολιτών

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Κατατέθηκε προχθές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Βουλή, σχετική τροπολογία για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που αφορά στη δυνατότητα των Δημοτικών Συμβουλίων, να προβαίνουν, υπό προϋποθέσεις, στην διαγραφή και ρύθμιση χρεών, βεβαιωθέντων ή μη, με βάση εισοδηματικά κριτήρια και με γνώμονα την προστασία των λαϊκών οικογενειών.

Η εν λόγω τροπολογία είναι αυτή που κατατέθηκε πρόσφατα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των Κομμάτων (πλην Χρυσής Αυγής), από αντιπροσωπεία δημάρχων. Υπενθυμίζεται πως στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν δημοτικοί παράγοντες μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος.

Στην κατατεθείσα τροπολογία προβλέπεται ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η διαγραφή κάθε είδους χρεών, βεβαιωθέντων ή μη, προς τους δήμους, ολόκληρων ή εν μέρει, για τους άπορους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους πολύτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους. Με την ίδια τροπολογία μπορεί να τίθενται και τα εισοδηματικά κριτήρια για να γίνει η διαγραφή χρεών.

Να συμπεριληφθεί τροπολογία στον «Κλεισθένη» ζητά η ΚΕΔΕ

Εν τω μεταξύ, νομοθετική διάταξη – τροπολογία στον «Κλεισθένη», με την οποία, θα είναι δυνατή η διαγραφή κάθε είδους χρεών προς τους δήμους, για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν οικονομική αδυναμία, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, προκειμένου να προστατευθεί η περιουσία και η κύρια κατοικία τους.

Η τροπολογία θα προβλέπει ασφαλιστικές δικλείδες και κριτήρια ώστε να έχει την ευχέρεια το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να μπορεί να στηρίξει εκείνους τους δημότες που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία να μην χάσουν την πρώτη κατοικία τους. Στην ανακοίνωση της, η ΚΕΔΕ, σημειώνει: ΄΄Η ΚΕΔΕ έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την προστασία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών. Επ’ αφορμή πρότασης που έχει κατατεθεί από συναδέλφους της παράταξης του ΚΚΕ, η ΚΕΔΕ καλεί τη Κυβέρνηση να συμπεριλάβει, έστω στο νομοσχέδιο τερατούργημα «Κλεισθένης», νομοθετική διάταξη στην οποία με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι δυνατή η διαγραφή κάθε είδους χρεών, για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν οικονομική αδυναμία. Η θεσμοθέτηση μιας τέτοιας απόφασης είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας καθώς αφορά χιλιάδες συνανθρώπους μας. Οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια που ακούγαμε ότι δεν θα κινδυνεύσει κανένα σπίτι, έμειναν κενό γράμμα. Τα ψέματα τελείωσαν΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr