background img
banner
banner

Προγραμματισμός δράσεων με… εφόδιο την συνεργασία

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Οργανωτικά θέματα απασχόλησαν την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων δήμου Αιγιαλείας, που συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη για πρώτη φορά μετά την σύστασή της. Έκδηλη ήταν η διάθεση από όλες τις παριστάμενες (απουσίαζαν οι δύο άνδρες της Επιτροπής) για συνεργασία, με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων που θα υποστηρίζουν τον σκοπό σύστασής της.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΠΙΣ συγκροτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας μετά από αίτημα της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας- Παράρτημα Αιγίου με στόχο, μέσα από τις δράσεις της, η ισότητα στην Αιγιάλεια να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω. Η Επιτροπή είναι επταμελής κι επειδή το θέμα της ισότητας δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, συμμετέχουν ως μέλη και άνδρες. Τόσο η Βάσω Ψυχράμη και η Μαρία Παπαχριστοπούλου εκ μέρους του δήμου, όσο οι Ουρανία Κοττά – Κακαβάνη και Λίτσα Γιαννοπούλου από το τοπικό παράρτημα της Ε.Γ.Ε., προσανατολίζονται σε συνεργασία. Μάλιστα, σε αυτό τον πρώτο προγραμματισμό δράσης που έγινε, η διάθεση συνεργασίας είναι εμφανής.

Διοργάνωση ημερίδας στις 25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Ειδικότερα, στην συνεδρίαση της επιτροπής συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα καθώς και το πλάνο δράσεων της επιτροπής μέχρι το τέλος του έτους. Εκτός των άλλων λήφθηκε απόφαση για την οργάνωση Ημερίδας με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Όπως ανέφερε στo Protionline.gr  η κ. Γιαννοπούλου, Μέλος του Πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Γ.Ε. και Αντιπρόεδρος του τοπικού παραρτήματος ΄΄κυρίως συζητήσαμε για την διοργάνωση της ημερίδας και για τους ομιλητές που μπορούμε να προσκαλέσουμε όπως είναι η γενική γραμματέας Ισότητας, εκπρόσωποι του ΚΕΣΥ, του Συμβουλευτικού Κέντρου Πάτρας κ.ά. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούν οι μορφές βίας και οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου, ώστε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία. Συζητήσαμε ακόμη το ενδεχόμενο την ημερίδα να κλείσει κάποιο μουσικό συγκρότημα ή και θεατρικό. Επίσης, θα συνεργαστούμε με την Περιφερειακή Γραμματεία Ισότητας και την Γενική Γραμματεία Ισότητας, ενώ η δράση της ΔΕΠΙΣ θα γίνεται γνωστή και μέσω της ιστοσελίδας του δήμου΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr