background img
banner
banner

Προχωρά… ακάθεκτος ο προγραμματισμός του Νοσοκομείου Αιγίου

ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

«Μοιρασμένη» μεταξύ Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου (Ανατ. Αχαΐας) θα είναι για το επόμενο διάστημα η διοικήτρια Γιούλη Μαμμή, η οποία προσωρινά καλείται να συνδιοικήσει τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα. Το κενό που δημιουργήθηκε στο μεγάλο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου διεύρυνε τα καθήκοντα της κ. Μαμμή, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν προχωρά ο προγραμματισμός για την… βάση της που είναι το Νοσοκομείο Αιγίου.

Την Δευτέρα, η κ. Μαμμή επισκέφθηκε τους χώρους του ΠΓΝΠ συνοδευόμενη από τον υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Κωστακιώτη και είχε τις πρώτες της επαφές με διοικητικούς και προσωπικό για τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν. Να σημειωθεί ότι η μετακίνηση της κ. Μαμμή στο Ρίο θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, όσο βέβαια χρειαστεί ώστε να προκηρυχθεί διαγωνισμός και να προχωρήσει η διαδικασία (που συνήθως είναι αρκετά χρονοβόρα) για την τοποθέτηση νέου διοικητή. Η ίδια μάλιστα, έχει εκφράσει την βούληση να παραμείνει στο Αίγιο, εφόσον πληρωθεί η θέση του διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Με τεράστια εμπειρία στον χώρο της δημόσιας υγείας, ίσως η κ. Μαμμή είναι το κατάλληλο άτομο ώστε να βάλει σε… τάξη στο μεγάλο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, κάτι που φαίνεται πως επιτυγχάνει στο Αίγιο, κάνοντας ουσιαστικά «βήματα» προς αυτή την κατεύθυνση.

Από ελλειμματικό… με πλεόνασμα!

Ερωτηθείς από τo Protionline. ο Άκης Μουρίκης για το εάν ενδέχεται να προκύψει πρόβλημα από την απουσία της κ. Μαμμή και την συνδιοίκηση με το Ρίο, το μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αιγίου, ξεκαθάρισε πως δεν θα προκύψει το παραμικρό πρόβλημα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι προγραμματίζεται αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα. Όπως τόνισε, ΄΄δεν τίθεται θέμα κενού στην διοίκηση του Νοσοκομείου Αιγίου. Η κ. Μαμμή αναπληρώνεται από την υποδιοικήτρια Ιωάννα Σφυρή και ο προγραμματισμός προχωρά κανονικά. Το έργο που επιτελείται όλο αυτό το διάστημα στο Νοσοκομείο είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό. Μιλάμε για ένα νοσοκομείο που το 2014 παρουσίαζε έλλειμμα 8 εκατ. ευρώ και τώρα έχει περίσσευμα!”.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει διασφαλίσει πόρους για την ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ενώ αναμένεται να ενισχυθεί και μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, την ώρα που «τρέχει» και το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοσίων νοσοκομείων, που αποσκοπεί στην βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Επιπλέον, μετά τις 27 προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, καταβάλλονται προσπάθειες για προσλήψεις προσωπικού και μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μουρίκη, θα δρομολογηθούν προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr