background img
banner
banner

Σε ιδιώτη η μεταφορά των αδέσποτων για στείρωση

ΕΚΚΡΕΜΕΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Σε ανάθεση σε ιδιώτη του έργου μεταφοράς των αδέσποτων ζώων προς το ιατρείο για να τους γίνονται οι προγραμματισμένες στειρώσεις, προχώρησε ο δήμος Αιγιαλείας. Το έργο που μέχρι πρότινος εκτελούσαν υπάλληλοι του δήμου, ανέλαβε η εταιρεία «Βάκρινος Αναστάσιος και ΣΙΑ Ο.Ε.» έναντι του ποσού των 9.858€.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας «Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων» κάτι που επιτρέπει η κείμενη νομοθεσία από την στιγμή που ο δήμος δεν έχει την δυνατότητα και δεδομένου ότι υπάλληλοί του ανέφεραν πως αυτή η υποχρέωση δεν είναι στα καθήκοντά τους και δεν προβλέπεται στην σύμβασή τους. Έτσι, κατόπιν υποδείξεων της πενταμελούς επιτροπής του δήμου, ο εργολάβος θα αναλαμβάνει την περισυλλογή και μεταφορά των ζώων.

Το κονδύλι που απαιτείται γι’ αυτούς τους σκοπούς θα καλυφθεί από πόρους του δήμου Αιγιαλείας, στον οποίο υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση για την πραγματοποίηση της ανωτέρω παροχής υπηρεσίας. Η ανάθεση ισχύει για 12 μήνες περίπου, από την υπογραφή της σύμβασης, όσο δηλαδή και η σύμβαση που έχει υπογραφεί για τις στειρώσεις ύψους λίγο πάνω από 20.000 ευρώ, η οποία επαρκεί για 140 στειρώσεις τον χρόνο.

Εν τω μεταξύ, μετά την παραίτηση της Μαρίας Τσουκαλά από την προεδρία της πενταμελούς επιτροπής του δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων, δεν έχει οριστεί από τον δήμαρχο ο αντικαταστάτης της, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες ώστε να μπορεί η επιτροπή να συνεδριάζει και να λαμβάνει αποφάσεις για το σοβαρό θέμα διαχείρισης των αδέσποτων.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr