background img
banner
banner

Θα προχωρήσουν και την ανάπλαση της Μητροπόλεως

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ»

Εν αναμονή της προέγκρισης της πρότασης για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, που περιλαμβάνει αναδιαμόρφωση των δύο κεντρικών πλατειών του Αιγίου της πλατείας Αγ. Λαύρας και της Τρίγωνης Πλατείας και των δρόμων γύρω από αυτές, ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου, βρίσκονται στον δήμο Αιγιαλείας. Μάλιστα, χθες στο γραφείο του δημάρχου διεξήχθη ευρεία σύσκεψη, όχι μόνο για την ανάπλαση του εν λόγω τμήματος αλλά και για την συνέχισή της στην οδό Μητροπόλεως, τμήμα για το οποίο, στον δήμο βρίσκονται σε αναζήτηση πηγής χρηματοδότησης.

Σε μία εβδομάδα η απάντηση για το εάν θα γίνει η προέγκριση

Υπενθυμίζεται πως παρότι είναι έτοιμη η μελέτη και για το τμήμα της Μητροπόλεως (μέχρι την Σολωμού), δεν κατατέθηκε γι’ αυτό πρόταση χρηματοδότησης στην Περιφέρεια, για ένταξη στο πρόγραμμα «Αστικών Αναπλάσεων», υπό τον φόβο ότι θα απορριφθεί εξ ολοκλήρου λόγω του υψηλού κόστους, δεδομένου ότι υπολογίζεται σε 5 εκατ. ευρώ. Ο φάκελος που έχει κατατεθεί αφορά χρηματοδότηση 3.215.000 ευρώ και οι ελπίδες ότι θα εγκριθεί είναι βάσιμες, δεδομένου ότι και από πλευράς Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, έχει εκφραστεί θετική βούληση κρίνοντας την αναγκαιότητα του έργου, αρκεί βέβαια ο φάκελος που έχει κατατεθεί να είναι πλήρης. Σύμφωνα δε με πληροφορίες της «Π», μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να γνωστοποιηθεί στον δήμο Αιγιαλείας εάν έγινε η προέγκριση του έργου, βήμα που θα είναι εξαιρετικά θετικό για την έγκριση και δρομολόγησή του.

Κι ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για ένταξη των δύο πλατειών και των δρόμων γύρω από αυτές, στον δήμο δεν εγκαταλείπουν την ιδέα για την συνέχιση της ανάπλασης στην Μητροπόλεως. Στην χθεσινή σύσκεψη που έλαβε χώρα στο γραφείου του δημάρχου, παρουσία του ιδίου, των αντιδημάρχων Οικονομικών και Τεχνικών Έργων και άλλων παραγόντων, συζητήθηκε το θέμα, με τους συμμετέχοντες να καταλήγουν στο ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει έστω και μέχρι την οδό Ρωμανιώλη και όχι μέχρι την Σολωμού όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Μάλιστα, αποφασίστηκε να διατεθεί γι’ αυτό το σκοπό, το ποσό του κληροδοτήματος «Οικονόμου» που ήρθε στην… επιφάνεια από την δημοτική αρχή δύο χρόνια πριν.

Άμεση προώθηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Υπενθυμίζεται ότι η διαθήκη άφηνε στον δήμο Αιγιαλείας 300.000 ευρώ μετρητά και περί τις 1.055 λίρες που αντιστοιχούν σε άλλες 300.000 ευρώ. Σε περίπτωση βέβαια που διατεθούν τα χρήματα γι’ αυτό τον σκοπό τότε μάλλον απομακρύνεται η ιδέα να δοθούν στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη των δύο τεχνικών σχολών διετούς φοίτησης που προορίζονταν για το Αίγιο. Βεβαίως, το ποσό που απαιτείται για να συνεχιστεί η ανάπλαση της Μητροπόλεως μέχρι το ύψος της Ρωμανιώλη, ανέρχεται σε 1,1 εκατ. ευρώ, ωστόσο στον δήμο υπολογίζουν ότι θα υπάρξει έκπτωση από τον εργολάβο και εκτός από τις 600.000 ευρώ του κληροδοτήματος, ο δήμος θα χρειαστεί να καταβάλλει σχετικά λίγα χρήματα από ιδίους πόρους. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να υπάρξει αναμόρφωση προϋπολογισμού με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, θα θέσουν το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος που θα προγραμματιστεί πιθανότατα για την προσεχή Δευτέρα…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr