background img
banner
banner

Το Λιμενικό Τμήμα Αιγίου… θωρακίζει την παραλία

ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ελέγχους με έμφαση στην τήρηση του Κ.Ο.Κ. αλλά και γενικότερα της νομιμότητας, καθιερώνει το Λιμενικό Τμήμα Αιγίου στις περιοχές δικαιοδοσίας του και μάλιστα με την συμβολή της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Λιμενικού Σώματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών. Ήδη, οι έλεγχοι ξεκίνησαν το Σάββατο, με το κλιμάκιο να βεβαιώνει με το… καλημέρα, τρεις παραβάσεις…

Είναι προφανές ότι η αυξημένη κίνηση στην οδό Ποσειδώνος που οδηγεί στην πολυσύχναστη παραλία της Αλυκής, καθώς και η οδός Ψαρών που παρουσιάζει μία κάποια παραβατικότητα λόγω της συχνής παρουσίας Ρομά καθώς και άλλων, απαιτούν να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις δύο αυτές αρτηρίες του παραλιακού μετώπου του Αιγίου, ώστε να τηρείται η ασφάλεια και να μην δημιουργούνται προβλήματα.

Η πρωτοβουλία κλήσης της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης (ΟΜ.Α.Ε.) από την Πάτρα, ανήκει στον διοικητή Μιχάλη Κωστάκη, ο οποίος μετέφερε το αίτημα στον Λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, Πλοίαρχο Λ.Σ. Δρόσο Ρεΐζη, λαμβάνοντας το «πράσινο φως». Έτσι, οι έλεγχοι ξεκίνησαν το Σάββατο στους δρόμους δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος και, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κωστάκη, πρόκειται να συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα.

Σκοπός η τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο αποτελείται τόσο από άνδρες του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου όσο και από τους μοτοσικλετιστές της ΟΜ.Α.Ε. Μάλιστα, κατά την… εξόρμηση του Σαββάτου, διενεργήθηκαν 30 τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις. ΄΄Θεωρώ ότι με τους ελέγχους θα εξομαλυνθεί η κατάσταση με την αυξημένη κίνηση που υπάρχει λόγω καλοκαιριού. Σκοπός μας είναι η τήρηση της νομιμότητας. Είναι πολύ σημαντική η συμβολή της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης που λειτουργεί άμεσα και αποτελεσματικά΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ο κ. Κωστάκης.

Άλλωστε, οι άνδρες της ΟΜ.Α.Ε. έχουν και την εμπειρία, λειτουργώντας άμεσα και καταλυτικά στο λιμάνι της Πάτρας το οποίο περιφρουρούν τα τελευταία επτά χρόνια, επεμβαίνοντας άμεσα σε κάθε περιστατικό. Αντικείμενο της Ομάδας είναι η έγκαιρη επέμβαση, η πρόληψη, η καταστολή και η περιφρούρηση του λιμανιού σε… δύο τροχούς. Η ΟΜ.Α.Ε. δημιουργήθηκε στην Πάτρα το 2011 από στελέχη του Λιμενικού που τους ένωνε η αγάπη τους για τις μοτοσικλέτες, αλλά και η ανάγκη να συνεισφέρουν στο Σώμα και στον πολίτη κρίσιμες υπηρεσίες, ενώ πανελλαδικά ήταν η δεύτερη που λειτούργησε, μετά το λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για μια συμπαγή ομάδα, η οποία είναι παρούσα ανά πάσα στιγμή, γράφοντας τη δική της σελίδα στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr