background img
banner
banner

Τρεις παραστάσεις σε πέντε ημέρες…

ΚΑΙ… ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

Ξεκινώντας από την ορεινή Αιγιάλεια με τμήμα Μακεδονικών χορών το Σάββατο 7 Ιουλίου, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου παρουσίασε χορούς της Αλμωπίας, περιοχής που συνορεύει με το Κράτος των Σκοπίων. Η παράσταση δόθηκε στο 2ο παραδοσιακό Festival που οργανώθηκε από την διεύθυνση του Θεματικού Πάρκου Συνεβρού.

Μαζί με τους χορευτές του Χορευτικού, πρόγραμμα παρουσίασαν τα εξής χορευτικά, καλύπτοντας σχεδόν όλη την Ελλάδα με τους χορούς διαφόρων περιοχών: 1. Σεμέλη 2. Μωραϊτες εν χορώ 3. Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών 4. Ευ ζην 5. ¨Ναϊρή¨ Αρμενίας 6. Φάρος Ποντίων 7. Κρητικοί από Αμαρούσιον και Πετρούπολη. Εντύπωση έκανε σε όλους ο υπέροχος χώρος, η ευγένεια των ιδιοκτητών η επιλογή των χορευτικών που ξεσήκωσαν τους θεατές.

Δύο ημέρες αργότερα την Δευτέρα 9 Ιουλίου, οι στεριανοί και τμήμα νεαρών χορευτών νησιώτικων χορών, φιλοξενήθηκαν από το ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου. Πλήθος θεατών και μεταξύ τους και Κύπριοι, χειροκρότησαν θερμά τους Αιγιώτες χορευτές που χόρεψαν για μία ώρα χορούς της στεριάς και της θάλασσας. Ήταν παρόντες και όλοι οι γονείς των 16 νεαρών χορευτών νησιώτικων χορών, πολλοί από τους οποίους χόρευαν για πρώτη φορά.

Απόψε στο «Γ. Παππάς» στην εκδήλωση του Συλλόγου Βυζαντινής Μουσικής

Η τρίτη εκδήλωση στην οποία θα πάρουν μέρος του τμήματος στεριανών και Ηπειρώτικων χορών του Χορευτικού, είναι σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου, στο υπαίθριο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείο). Στην εκδήλωση του Συλλόγου Βυζαντινής Μουσικής, θα πάρουν μέρος και άλλες χορωδίες.  Καλούνται όλοι να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr