background img
banner
banner

Βγήκαν… μπροστά οι δήμαρχοι για τους πλειστηριασμούς

ΕΠΑΦΕΣ  ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ – ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των δημάρχων με το Προεδρείο της Βουλής και με τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής. Στις αντιπροσωπείες δόθηκε σχετική πρόταση που αφορούσε το αίτημα για πρόταση νόμου με θέμα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε βάρος της λαϊκής οικογένειας, ζητώντας να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να διαγράφουν ή να ρυθμίζουν τα χρέη των δημοτών τους.

Μεταξύ των αιρετών που παρέστησαν, ήταν και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος. Συγκεκριμένα, στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Τραχάνης.

Υπήρξε δε δέσμευση από τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ότι θα εξετάσουν το ζήτημα. Από μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία, δήλωσε πως τις επόμενες μέρες θα καταθέσει τροπολογία για σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Η πρωτοβουλία του δήμου Αιγιαλείας…

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αιγιαλείας είχε λάβει πρωτοβουλία για να προστατεύσει τους δημότες που έχουν «κόκκινα» δάνεια, αποστέλλονται αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να δώσει του δίνει την δυνατότητα να λειτουργεί όπως διάφορα Funds που αγοράζουν σε χαμηλές τιμές τα «κόκκινα δάνεια» δημιουργώντας μία Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, μέσω της οποίας ο δήμος να αγοράζει τα «κόκκινα δάνεια» των δημοτών ορίζοντας το χρονικό διάστημα αποπληρωμής. Ο σκοπός είναι η προστασία των δημοτών από τον εκπλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους λόγω της αδυναμίας τους να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και αποτελεί συνέχεια της αδιέξοδης προσπάθειας να εξαιρεθούν από κατασχέσεις όσοι από την Αιγιάλεια έχουν λάβει σεισμοδάνεια και πυροδάνεια, αλλά εξαιτίας της κρίσης που επακολούθησε, δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στην αποπληρωμή τους. Είχε δε εκφραστεί η πεποίθηση ότι με αυτόν τον τρόπο ο δήμος θα βγάλει από το αδιέξοδο ίσως και 30 πολίτες που θα κινδυνεύσουν να χάσουν το σπίτι τους , δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πάρουν το ακίνητό τους με πολλές και χαμηλές δόσεις από το δήμο στη συνέχεια…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr