background img
banner
banner

Χορευτικός Όμιλος Αιγίου: Ένας σύλλογος… μία ιστορία!

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ξεκίνησαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις του διημέρου για τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου που γιορτάζει φέτος την συμπλήρωση 40 χρόνων δημιουργικής πορείας. Πρόκειται για τον Σύλλογο που έχει… σπάσει όλα τα ρεκόρ. Από τις τάξεις του έχουν περάσει 5.550 περίπου παιδιά όλων των ηλικιών, έχει πραγματοποιήσει 46 ταξίδια σε 17 χώρες τεσσάρων ηπείρων, που έχει δώσει εκατοντάδες παραστάσεις στην Ελλάδα και πάνω από 170 σε α 112 πόλεις του εξωτερικού, ενώ προσφέρει τις υπηρεσίες τους διδάσκοντες, 15 ειδικευμένοι στον παραδοσιακό χορό γυμναστές. Επίσης, αυτά τα 40 αυτά χρόνια είχε τον ίδιο διευθυντή, ο οποίος μάλιστα μόνος του δίδασκε τα πρώτα 12 χρόνια…

Όλη αυτή η δραστηριότητα… παρελαύνει μπροστά από τα μάτια των επισκεπτών τής έκθεσης που εγκαινιάστηκε προχθες το πρωί στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό, παρουσία πλήθους κόσμου.

Το διήμερο ξεκίνησε με την τέλεση μνημοσύνη των θανόντων μελών του Χορευτικού, δηλαδή των θανόντων ιδρυτικών μελών, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των μουσικών, των χορευτών και των ενηλίκων χορευτών, στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, με το Δ.Σ. να αποδεικνύει πως ο Όμιλος τιμά τους ανθρώπους του, τόσο εν ζωή όσο και μετά τον θάνατό τους. Αμέσως μετά το μνημόσυνο, που τελέσθηκε σε κλίμα συγκίνησης, προσφέρθηκε καφές στην μνήμη τους, στο καφενείο «Βύρων».

Στη συνέχεια, όλοι μαζί μετέβησαν στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό, εκεί όπου έχει στηθεί έκθεση φωτογραφιών από ταξίδια και ξεχωριστές εμφανίσεις του ομίλου που σημάδεψαν την πολύχρονη πορεία του. Τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο εκπροσώπησε ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης π. Αθανάσιος Λιακόπουλος. Παρουσιάστριες της εκδήλωσης, ήταν δύο πρώην χορεύτριες του Ομίλου, οι Νατάσα Ράγιου και Έλλη Τριανταφύλλου, που αναφέρθηκαν στην πολύχρονη ιστορία του αλλά και στην δική τους εμπειρία, καθώς είναι από τις πρώτες χορεύτριες του Χ.Ο.Α. Θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν τον Όμιλο όλα αυτά τα χρόνια, εξέφρασε η ¨ψυχή¨ του Χορευτικού Χρήστος Κιλιάς, ενώ ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος συνεχάρη τον σύλλογο για την πορεία του και δήλωσε ότι θα είναι αρωγός όποτε χρειαστεί.

Για το βράδυ της Κυριακής  είχε προγραμματιστεί εκδήλωση στα Υψηλά Αλώνια όπου οι Αιγιώτες θα είχαν την ευκαιρία να δουν πέντε συγκροτήματα του Χορευτικού με χορευτές όλων των ηλικιών αλλά και συγκρότημα Κρητικών, με την ορχήστρα του.
Ταυτοχρόνως, επρόκειτο να γίνει και συγκέντρωση σε δύο αυτοκίνητα υλικής βοήθειας για τους πυροπαθείς της 40Αττικής.
Οι εκδηλώσεις του Χορευτικού θα συνεχιστούν και σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου, με παράσταση άλλων τμημάτων με άλλους χορούς και με έναρξη. Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, στις 9.15 το βράδυ, τη σκυτάλη πήραν τα  άλλα έξι τμήματα του Ομίλου με άλλους χορούς και πάλι με ζωντανή ορχήστρα.  Παρόντες και πολλοί από τους παλαιούς χορευτές, και διαμένουν κυρίως στο Αίγιο ή στην Αθήνα.

ω

XOREYTIKOS-OMILOS-EKDHLOSEIS-40-XRONIA-15.jpg


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr