background img
banner
banner

Η «ΑριστοΦοινιάδα» έκλεψε τις εντυπώσεις!

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΩΝ 2018

Στο χώρο του «Πολιτιστικού Κέντρου Αλέκος Μέγαρης» και στο κατάμεστο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς», έπεσε η αυλαία για τα φετινά Οινοξένεια. Ο θεσμός που πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά και αναγνωρίζεται πια σαν ένας από τους πετυχημένους και καινοτόμους στον οινικό και γαστρονομικό τουρισμό, έκλεισε τον φετινό του κύκλο με την εξαιρετική παράσταση «ΑριστοΦοινιάδα».

Γευσιγνωσία οίνου αλλά της σταφίδας στο περίπτερο της Π.Ε.Σ.

Το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο να φωτίζει, πλήθος κόσμου ξεκίνησε την περιήγηση του στον υπαίθριο χώρο του «Πολιτιστικού Κέντρου Αλέκος Μεγάρης», κάνοντας γευσιγνωσία οίνου στα σημεία που είχαν στηθεί τα επτά συνεργαζόμενα οινοποιεία του δικτύου Οινοξένεια και υποδέχονταν τους επισκέπτες. Την ευκαιρία να γευτούν, την πρωταγωνίστρια των φετινών Οινοξενείων, τη μαύρη Κορινθιακή σταφίδα ΠΟΠ «Βοστίτσα», είχαν οι παρευρισκόμενοι στο περίπτερο της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών που ήταν υποστηρικτής και χορηγός της φετινής διοργάνωσης.

Στη στολισμένη αυλή του πολιτιστικού κέντρου, οι μικροί φίλοι του θεσμού δημιούργησαν κατασκευές και χειροτεχνήματα στο εργαστήριο παιδικής δημιουργίας που είχε στηθεί, ενώ παράλληλα προσφέρονταν εκλεκτά αρτοποιήματα με βάση τη σταφίδα, προσφοράς του αρτοποιείου «Μπομποτσιάρης».

Λίγο μετά τις 9.00 στο γεμάτο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς», η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Παπαχριστοπούλου υποδέχτηκε το κοινό τονίζοντας τη σημασία των Οινοξενείων για την Αιγιάλεια και ευχαριστώντας όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίησή τους. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος ο οποίος μίλησε για τη συνεχή ενδυνάμωση του θεσμού και ευχαρίστησε τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για την επιτυχημένη διοργάνωση.

Η συνεργασία έφερε πολύ καλό αποτέλεσμα!

Η εξαιρετική παράσταση «ΑριστοΦοινιάδα» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου με τη συμμετοχή άνω των 40 μελών από φορείς της πόλης, ήταν η τελευταία πράξη για τα φετινά Οινοξένεια που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο κοινό. Η πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση, μέσα από την οποία ο λόγος του Αριστοφάνη από τις κωμωδίες Αχαρνείς, Ιππείς, Λυσιστράτη και Εκκλησιάζουσες ενεπλάκη με αρχαία λυρική ποίηση αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα έντεχνα ελληνικά τραγούδια, καθήλωσε το κοινό και άφησε το στίγμα μιας πολύ επιτυχημένης συνέργειας από το ιδιαίτερα αξιόλογο τοπικό πολιτιστικό δυναμικό. Η Λιζέτα Καλημέρη ερμήνευσε μοναδικά τα τραγούδια που έντυσαν την παράσταση ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε ο καταξιωμένος μουσικός Σάκης Παπαδημητρίου.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ευχαριστεί όσους εργάστηκαν για την εξαιρετική παράσταση και πιο συγκεκριμένα τους : Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου-Ηδύφωνο, Θεατρική Έκφραση Αιγίου, Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων, Θεατρική Ομάδα «Μονόλογοι», Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Γυναικεία Χορωδία παραδοσιακής μουσικής, Σχολή Χορού Salon de ballet. Επίσης ευχαριστίες στους  πρωταγωνιστές των Οινοξενείων, τα οινοποιεία : Αμπελώνες Ρίρα, Εδανός Οινοποιητική, Cavino, Οινοποιείο Κανακάρη, Οινοποιείο Καρανικόλα, Οινοποιείο Κροκιδά και Οινοποιείο Τετράμυθος. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους υποστηρικτές και χορηγούς των φετινών εκδηλώσεων: Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.), Επιμελητήριο Αχαΐας και Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία ΑΚΡΟΣ.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr