background img
banner
banner

Πλήθος πιστών στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κραθίου

Με εκκλησιαστική Λαμπρότητα γιορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στους δύο Ιερούς Ναούς του Κραθίου-Ακράτας (παραλία Ακράτας).

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 5 Αυγούστου με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Παλαιό Ιερό Ναό, προεξάρχοντος του ο Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ.κ. Αθανασιου.
Στη συνέχεια ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος υπό πλήθους κληρικών, τη συνοδεία Φιλαρμονικών Ακράτας και Αιγείρας, των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κραθίου , καθώς και των τοπικών αρχόντων και εκατοντάδων πιστών – παραθεριστών προς τον Νέο Ιερό. Στον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παρευρέθησαν ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γιοβάς, η πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ακράτας Μαρία Καρρά, ο πρόεδρος του Πλατάνου Βαγγέλης Σμυρνιώτης, ο αντιδήμαρχος Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος των Ε.Α.Σ. Θεόφιλος Βασιλείου και ο Γιάννης Μεντζελόπουλος.

Φωτό: Βασίλης Μανουηλίδης

Την Κυριώνυμον ημέρα, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του ο Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, παρουσία του Γέροντα Χαλκηδόνος κ.κ. Αθανασιου. Πλήθος πιστών βρέθηκε και το πρωί της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, ο τ. Δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, η Πολιτικός Μηχανικός και πρ. Νομαρχιακή Σύμβουλος Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γιοβάς, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ανδρουτσόπουλος, το μέλος της Δ.Κ. Αιγίου Γιώτα Γκρέμου και φυσικά ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κραθίου Δημήτρης Δημητρίου.

Φωτό: Βασίλης Μανουηλίδης

Φωτό: Βασίλης Μανουηλίδης


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr