background img
banner
banner

Απόφαση για τοποθέτηση «Π» στις παραλίες Ελαιώνα και Πούντας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Μπορεί οι «Γαλάζιες Σημαίες» να χάθηκαν φέτος για τρεις από τις τέσσερις βραβευμένες παραλίες της Αιγιάλειας, ωστόσο στον δήμο προχωρούν άμεσα στην κάλυψη των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν ως προς τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται, ούτως ώστε να τις διεκδικήσουν εκ νέου για του χρόνου. Έτσι, στην τελευταία συνεδρίασή της, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου αποφάσισε την τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων «Π» στις παραλίες Ελαιώνα και Πούντας.

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους λόγους που αφαιρέθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες από τις δύο παραλίες, ήταν γιατί από τους ελεγκτές εντοπίστηκαν παρκαρισμένα οχήματα στην ακτή. Με την τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων όμως αυτό δεν θα είναι εφικτό και η παραλία θα παραμένει προσβάσιμη για τους λουόμενους. Αυτό άλλωστε, συμβαίνει και στην παραλία της Αλυκής που ήδη τα «Π» έχουν τοποθετηθεί από πέρυσι.

Συγκεκριμένα, το κριτήριο 22 είναι αυτό που αφορά στην απαγόρευση οχημάτων στην ακτή εκτός από ορισμένες περιπτώσεις, την εναπόθεση απορριμμάτων και την ελεύθερη κατασκήνωση. Για το λόγο αυτό το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας έχει προμηθευτεί μέσω της μελέτης που αφορά την «Προμήθεια εξοπλισμού ακτών για τις Δ.Ε. Ακράτας, Αιγείρας, Διακοπτού» μεταλλικά κιγκλιδώματα τύπου Π που θα τοποθετηθούν σε σημεία της ακτής του Ελαιώνα, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόσβαση οχημάτων και να διασφαλιστεί η πρόσβαση των λουομένων στην ακτή χωρίς κίνδυνο. Το ίδιο ισχύει και για την ακτή της Πούντας. Η τοποθέτηση προτείνεται να γίνει στη βόρεια πλευρά του παραλιακού οδοστρώματος σε κατάλληλη θέση ώστε να εμποδίζεται η είσοδος από την παραλιακή οδό προς την ακτή.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr