background img
banner
banner

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο μονοπάτι Παρασκευής

ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκαταστάθηκε το μονοπάτι του πέτρινου γεφυριού στην ορεινή κοινότητα Παρασκευής, το οποίο, μόλις είχε ανακατασκευαστεί μέσω του προγράμματος Leader, είχε υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω καιρικών συνθηκών. Το καταπράσινο μονοπάτι που οδηγεί στο τοξωτό γεφύρι, αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την όμορφη κοινότητα της Παρασκευής αλλά για όλη την ορεινή Αιγιάλεια και πλέον, μετά την αποκατάστασή του είναι έτοιμο να αποτελέσει όμορφη εμπειρία για τους επισκέπτες του.

Συνολικά χρειάστηκαν έξι μήνες (σχετικά σύντομα σύμφωνα με τις διαδικασίες) για να αποκατασταθούν οι ζημιές από τον χιονιά στο μονοπάτι, με τον Γιάννη Κραουνάκη του Συλλόγου Παρασκευής να εκφράζει ευχαριστίες προς την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας και τον ανάδοχο για το ενδιαφέρον τους.

Ο εργολάβος εκτέλεσε τις εργασίες, ο δήμος πληρώνει…

Μιλώντας στο Protiγια το έργο, η κ. Ψυχράμη ανέφερε πως από τον δήμο κινήθηκαν οι διαδικασίες ώστε, όπως ορίζεται από την νομοθεσία του Leader, ο εργολάβος να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν, δεδομένου ότι ναι μεν το έργο είχε ολοκληρωθεί αλλά δεν το είχε παραλάβει ο δήμος και ο εργολάβος είχε την συντήρηση. ΄΄Είναι ένα σπάνιου φυσικού κάλλους σημείο που φτιάχτηκε με σκοπό να αναδειχθεί και θα ήταν κρίμα να μείνει με τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία του χειμώνα. Γι’ αυτό από τον δήμο κινήσαμε τις διαδικασίες και ο εργολάβος προχώρησε στην αποκατάστασή του. Από εκεί και πέρα, θα χρειαστεί να γίνει τροποποίηση προϋπολογισμού και να πληρωθούν οι παρεμβάσεις, δεδομένου ότι οι ζημιές δεν προκλήθηκαν με υπαιτιότητα του εργολάβου΄΄, σημείωσε η κ. Ψυχράμη.

Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ανθρώπους του Συλλόγου Παρασκευής, τονίζοντας ότι αγαπούν τον τόπο τους και προσφέρουν εθελοντικά σε αυτόν. ΄΄Ναι μεν μας ζητούν την συνδρομή μας, μας ζητούν υλικά, ωστόσο και οι ίδιο προσφέρουν πολλά. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση΄΄, πρόσθεσε η αντιδήμαρχος.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr