background img
banner
banner

Τον Οκτώβριο τα τεύχη δημοπράτησης του έργου

2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Σταθερή παραμένει η βούληση του δημάρχου Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλου και της αντιδημάρχου Έργων Βάσως Ψυχράμη, να προχωρήσουν το έργο της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως από το Παναγιωτοπουλέικο μέχρι τα φανάρια της Σολωμού.

Η αρχική μελέτη είχε προϋπολογισμό 1,1 εκ. ευρώ, και η πρόβλεψη ήταν η ανάπλαση να φτάσει μέχρι την Ρωμανιώλη, αλλά το κόστος ανεβαίνει στα 2 εκ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της επέκτασης μέχρι την Σολωμού αλλά και της υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ.

Στο δήμο όμως δε φαίνεται να ανησυχούν αφού ελπίζουν σε έκπτωση που θα αφήσει ακόμα και το 50% (εκεί κινήθηκε το πρώτο τμήμα της ανάπλασης από την Εθνική τράπεζα έως την Πειραιώς).
Οι πόροι για το 1 εκ. ευρώ που υπολογίζεται ότι τελικά θα στοιχίσει το έργο υπάρχουν, αφού ο δήμαρχος εγκαταλείπει όπως όλα δείχνουν το σενάριο της ενίσχυσης των υποδομών του ΤΕΙ με τα 600.000 ευρώ της διαθήκης Οικονόμου.

Ο διαθέτης είχε αφήσει λίρες και μετρητά στο δήμο με σκοπό να τα ξοδέψει στη δημιουργία σχολής αλλά οι σημερινές ανάγκες έχουν αλλάξει και όπως φαίνεται θα αλλάξει και ο σκοπός της διαθήκης.

Περίσσεψαν χρήματα

Για τα υπόλοιπα 400.000 ευρώ ο δήμος θα χρησιμοποιήσει ιδιους πόρους, αφού φαίνεται πως περίσσεψαν χρήματα από τις εκπτώσεις που έδωσαν οι εργολάβοι για τις ασφαλτοστρώσεις στις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Αιγιαλείας.

Τη μελέτη του έργου της συνέχισης της ανάπλασης της Μητροπόλεως, χειρίζεται η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου σε συνεργασία με το μελετητικό γραφείο της κ. Διονυσοπούλου που είχε και την ευθύνη για τη μελέτη της ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας και της Τρίγωνης πλατείας.

Θυμίζουμε ότι για την ανάπλαση των δύο πλατειών έχει εγκριθεί κονδύλι 3.265.000 ευρώ από το πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι οι αναπλάσεις να προχωρήσουν πριν τις δημοτικές εκλογές που έχουν ανακοινωθεί για τον Μάιο του 2019.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr