background img
banner
banner

Αυξάνεται η δημοτική θητεία

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2019 ΛΟΓΩ “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ”

Χαράς Ευαγγέλια για τη δημοτική αρχή του Θανάση Παναγόπουλου, αφού στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για της αυτοδιοικητικές εκλογές, η θητεία που λήγει κανονικά στις 31 Αυγούστου του 2019, παίρνει παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο “Κλεισθένης 1”, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 19 Μαΐου του 2019, αλλά εφόσον οι επόμενες θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2023, δηλαδή θα επιστρέψουμε σε τετραετή θητεία, η αρχή της νέας θητείας θα ξεκινά την 1η Ιανουαρίου όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Ο Παναγόπουλος που κλείνει την άλλη εβδομάδα τέσσερα χρόνια θητείας, θα έχει ορίζοντα διοίκησης άλλους 16 μήνες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό από μόνο του αλλάζει τον σχεδιασμό του δημάρχου Αιγιαλείας, που ίσως παρουσιαστεί περισσότερο πρόθυμος το επόμενο διάστημα να διεκδικήσει μία νέα θητεία, παρά τη διάσπαση στη δημοτική του ομάδα.

Τυχεροί βεβαίως και όσοι ανέλαβαν θέσεις ευθύνης το προηγούμενο διάστημα (Βασίλης Θ. Χριστόπουλος, Στράτος Βαρδάκης, Μαρία Παπαχριστοπούλου, Παναγιώτης Μαρινόπουλος) αλλά και όσοι παρέμειναν σε αυτές ή άλλαξαν νωρίτερα (Βάσω Ψυχράμη, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Γιώργος Γιοβάς, Μιχάλης Κυριακόπουλος, Δημήτρης Μπούνιας) αφού θα έχουν ορίζοντα διοίκησης περισσότερο απ’ όσο υπολόγιζαν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr