background img
banner
banner

Δρομολογείται το πάρκινγκ στην Παναγία Τρυπητή

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ

Εξελίξεις αναμένονται εντός των ημερών στο θέμα της δημιουργίας πάργκινγκ οχημάτων ή και τουριστικών λεωφορείων κάτω από το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής. Μετά την αποστολή εγγράφου του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου προς τον διοίκηση του ΟΣΕ και την μεσολάβηση του Αιγιώτη συμβούλου της υπουργού Τουρισμού Πέτρου Δαδιώτη, αναμένεται να γίνει αυτοψία στον χώρο από στελέχη της διοίκησης του ΟΣΕ.

Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Δαδιώτης με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοχάρη, τον ενημέρωσε ότι πριν τον Δεκαπενταύγουστο θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη, προκειμένου τα στελέχη του Οργανισμού να δουν από κοντά τον χώρο που ζητείται και να καθοριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος στάθμευσης. Το αίτημα έχει να κάνει με παραχώρηση έκτασης του ΟΣΕ (300μ.) πλησίον της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, στο ύψος της Παναγίας Τρυπητής, ώστε να εξυπηρετούνται οι προσκυνητές της Πολιούχου του Αιγίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα περίπου μήνα, μετά την αποστολή εγγράφου του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου προς τον διοίκηση του ΟΣΕ, σχετικά με την παραχώρηση χώρου της πρώην σιδηροδρομικής γραμμής κάτω από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής για την δημιουργία πάρκινγκ, με σκοπό να εξυπηρετούνται λεωφορεία και Ι.Χ. επισκεπτών του Ιερού Προσκυνήματος, ο κ. Δαδιώτης επισκέφθηκε ο ίδιος τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ προκειμένου να προωθήσει το αίτημα. Εξήγησε δε πόσο σημαντικό είναι το Ιερό Προσκύνημα και τον ρόλο που διαδραματίζει στον θρησκευτικό τουρισμό και την επισκεψιμότητα στην περιοχή, τονίζοντας πως δεν μπορεί να στερείται χώρου στάθμευσης.

Μάλιστα, η απάντηση που έλαβε ο κ. Δαδιώτης ήταν θετική από τον διευθύνοντα σύμβουλο, που ήταν ενήμερος για το θέμα από τον Μητροπολίτη.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr