background img
banner
banner

Επίσκεψη του Ιάσονα Φωτήλα, Βουλευτή Αχαΐας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ στο Πυροσβεστικό Σώμα

Το Πυροσβεστικό Σώμα στην Πάτρα επισκέφθηκε ο βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας Ιάσονας Φωτήλας στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος του. Ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να δει και να συνομιλήσει με τη διοίκηση αλλά και τους πυροσβέστες εν μέσω μιας πολύ δύσκολης καλοκαιρινής περιόδου.

O Ιάσονας Φωτήλας αρχικά επισκέφθηκε τον Υποστράτηγο Κώστα Κυριακόπουλο, συντονιστή Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελ/σου και Ιονίων Νησων, στη συνέχεια τον Ταξίαρχο Ιωάννη Πετρούτσο που είναι και ο επικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα και τέλος τον Πύραρχο κ. Ρουμελιώτη Νικόλαο, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της ΝΔ συνομίλησε και με το προσωπικό της 6ης ΕΜΑΚ και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την κατάσταση ετοιμότητας της υπηρεσίας.

Ο Ιάσονας Φωτήλας θέλησε να πληροφορηθεί τα μέσα που έχει φέτος στη διάθεσή του το Πυροσβεστικό Σώμα, τον αριθμό και την παλαιότητα αυτών στην Αχαΐα αλλά και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα. Τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της πυροσβεστικής δύναμης της Δυτικής Ελλάδας με PZL M_18 Dromader προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική πρώτη παρέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς στο δάσος της Στροφυλιάς που αποτελεί και περιοχή μεγάλου κινδύνου κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Ο βουλευτής ενημερώθηκε επίσης για τις προσπάθειες που καταβάλλει σε καθημερινή βάση το Πυροσβεστικό Σώμα για την περιφρούρηση των δασικών εκτάσεων του Νομού και στην αύξηση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών.
Τέλος, ο κ. Φωτήλας υποστήριξε ότι το ανθρώπινο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος είναι άρτια εκπαιδευμένο, υψηλής ποιότητας και αποτελεί την αιχμή του δόρατος. Στην προσπάθειά τους αυτή ο βουλευτής επισήμανε ότι θα τον βρουν σύμμαχο και αρωγό και ευχήθηκε ένα καλοκαίρι χωρίς άλλες καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή αλλά και γενικότερα στη χώρα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr