background img
banner
banner

Εργολαβία ύψους 900.000 ευρώ για την Αιγιάλεια

ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Οι ανάγκες της αγροτικής οδοποιίας στην Αιγιάλεια, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Εντός των ημερών υπογράφεται η σύμβαση για εργολαβία ύψους 900.000 ευρώ μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στους αγροτικούς δρόμους, αλλά και συμπληρωματικές εργασίες σε επαρχιακές οδούς που επισκευάστηκαν πρόσφατα όπως είναι η 22α επαρχιακή οδός.

Όπως μετέφερε στο Protionline.gr  ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, το έργο της επισκευής της 22ας επαρχιακής οδού ύψους 800.000 ευρώ ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες, ενώ πλέον προχωρούν παρεμβάσεις και στο τμήμα που συνδέεται με την Παλαιά Εθνική Οδό. Επίκειται μάλιστα και η εργολαβία των 900.000 ευρώ για τον δήμο Αιγιαλείας, μέσω της οποίας θα καλυφθούν οι όποιες εκκρεμότητες.

΄΄Βρισκόμαστε στην φάση συλλογής στοιχείων και αξιολόγησης των αιτημάτων φορέων που έχουν απευθυνθεί στην Περιφέρεια ώστε να πραγματοποιηθούν έργα που έχει πραγματικά ανάγκη η περιοχή. Οι 900.000 ευρώ αφορούν αποκλειστικά τον δήμο Αιγιαλείας και θα πραγματοποιηθούν τεχνικά έργα και συντηρήσεις σε τάπητες, πινακίδες κ.λπ.΄΄. Αναφορικά με το εάν στην εργολαβία θα ενταχθούν και έργα σε δρόμους μέσα στον αστικό ιστό, όπως π.χ. η συνέχιση της ασφαλτόστρωσης της Νικ. Πλαστήρα, ο κ. Αλεξόπουλος είπε πως εξετάζεται ωστόσο τόνισε τα εξής: ΄΄Στόχος μας είναι να δώσουμε προτεραιότητα στους αγροτικούς δρόμους που εξυπηρετούν τους κατοίκους ορεινών περιοχών ώστε να διευκολύνουμε και τους παραγωγούς να φτάνουν στα κτήματά τους΄΄, επισήμανε ο κ. Αλεξόπουλος, υπογραμμίζοντας πως σε λίγες μέρες υπογράφεται η σύμβαση και τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα.

Κι άλλα έργα…

Σημειώνεται ακόμη πως, εκτός από τα έργα που αφορούν την συντήρηση επαρχιακών θα διατεθούν κονδύλια για όλους τους δήμους της Αχαΐας, για συγκεκριμένα έργα. Σε ό,τι αφορά την Αιγιάλεια, το έργο Φτέρης – Καλαβρύτων ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, περιλαμβάνονται έργα σταθεροποίησης πρανών στον οδικό άξονα Πούντας – Καλαβρύτων ύψους 4.315.000 ευρώ, ενώ άμεσα ξεκινούν οι εργασίες στην Π.Ε.Ο. Παράλληλα, δρομολογούνται οι διαδικασίες κα πρόκειται να δημοπρατηθούν νέα έργα συντήρησης – αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών σε ποταμούς, μεταξύ των οποίων Μεγανίτης, Φοίνικας και Σελινούντας προϋπολογισμού 500.000 ευρώ το κάθε έργο.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr