background img
banner
banner

Ένα μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός το Σάββατο στο Αίγιο

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ

Ξεχωριστή βαρύτητα έχει φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ που χαρακτηρίζεται αφενός από την συμπλήρωση 100 χρόνων ΚΚΕ και 50 χρόνων Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και αφετέρου από την ανάγκη συνέχισης του δύσκολου δρόμου του αγώνα για την ζωή που μας αξίζει… Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Αίγιο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, αύριο Σάββατο 25 Αυγούστου αλλά και τα μηνύματα που θα βγουν από αυτό, αναλύθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες από τα γραφεία του ΚΚΕ στο Αίγιο.

Το στέλεχος του ΚΚΕ Αχαΐας Χρήστος Λαϊνάς και το στέλεχος της ΚΝΕ Τίμος Αυγέρης, έδωσαν το στίγμα του Φεστιβάλ, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους να δώσουν το «παρών», ιδίως δε προς τους νέους γονείς ώστε να συμμετέχουν με τα παιδιά τους, αλλά και προς τους μαθητές, τους φοιτητές και την νεολαία της περιοχής.

΄΄Το Φεστιβάλ είναι ένα μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός και φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ΚΚΕ και στα 50 χρόνια Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος. Εκατό χρόνια για μας σημαίνει μία πορεία αγώνων, μία πορεία πάλης του λαού για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Για μία δίκαιη κοινωνία από την πλευρά των λαϊκών δικαιωμάτων. Το ΚΚΕ είναι το πιο παλιό και το πιο νέο κόμμα, γιατί είναι το μόνο κόμμα το οποίο ευαγγελίζεται την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση΄΄, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λαϊνάς.

Κάλεσμα προς νέους γονείς και νεολαία

Επιπλέον, τόνισε: ΄΄Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, ειδικά την νεολαία και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αλλά και να ακούσουν και να πάρουν τα μηνύματα και τα διδάγματα που θα προκύψουν από το Φεστιβάλ. Καλούμε τον κόσμο να δώσει την παρουσία του και την συμμετοχή του σε αυτό το φεστιβάλ, σε μία περίοδο που είναι πάρα πολύ σημαντική και κρίσιμη και εν όψει του… τέλους των μνημονίων που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός και να δώσει την πρέπουσα απάντηση σε αυτά που ειπώθηκαν, σε αυτές τις αυταπάτες, τις ψεύτικες ελπίδες που δόθηκαν στους Έλληνες που εδώ και οκτώ χρόνια πλήττονται από μια βαριά αντιλαϊκή πολιτική που τους έχει πραγματικά ισοπεδώσει και αυτή η πολιτική θα συνεχίζεται, κατά τη γνώμη μας, και μετά… Γιατί όλοι έχουν δεσμευθεί στο λεγόμενο μεταμνημονιακό μνημόνιο που σημαίνει μία μεγάλη εποπτεία, στα όσα έχουν ήδη δεσμευθεί, ψηφιστεί να τα εφαρμόσουν. Δηλαδή τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που αφορούν εργασιακά, συντάξεις και όλα τα δικαιώματα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2019. Ο λαός πρέπει να απαντήσει σε αυτή την πλάνη με την συμμετοχή του και την συμπόρευση με το ΚΚΕ γιατί ο δρόμος είναι δύσκολος. Αυτό άλλωστε είναι και το σύνθημά μας. Δύσκολος ο δρόμος… Όμως μονόδρομος ο αγώνας και η διεκδίκηση μέχρι να σταματήσει αυτή η πολιτική. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε΄΄.

Τι θα περιλαμβάνει

Κεντρικός ομιλητής θα είναι το στέλεχος του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος. Θα υπάρξουν εργαστήρια για τα παιδιά, ζωγραφική με θέμα την ειρήνη, πειράματα φυσικής και χημείας από επιστήμονες, παράσταση Καραγκιόζη από τον Αιγιώτη καραγκιοζοπαίχτη Κώστα Τσιαγά και βέβαια η συναυλία του σπουδαίου τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου, ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Να γίνει πηγή έμπνευσης, αποφασιστικής και συνειδητής δράσης…

΄΄Το Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή είναι ξεχωριστό. Φέτος γιορτάζουμε την ηρωική πορεία των εκατό χρόνων του κόμματός μας και τα πενήντα χρόνια ζωής και δράσης της οργάνωσής μας. Είναι το φεστιβάλ που έρχεται σαν επιστέγασμα μιας συνολικής προσπάθειας της οργάνωσης και των φίλων της να γνωρίσουμε την ιστορία του ΚΚΕ, να διδαχθούμε από αυτή, να αφομοιώσουμε τα συμπεράσματα που αφορούν την εξέλιξη και διαμόρφωση της στρατηγικής του, όλα τα στοιχεία εκείνα που την κάνουν πηγή έμπνευσης, αποφασιστικής και συνειδητής δράσης στις σημερινές απαιτήσεις της ταξικής πάλης. Είναι περίοδος που χαρακτηρίζεται από την όξυνση των ανταγωνισμών με τον εμπορικό και οικονομικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Γερμανία και την Κίνα να δυναμώνουν και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ να εντείνονται ενώ παράλληλα η κυβέρνηση στη χώρα μας συνεχίζει την επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, υλοποιώντας την απαίτηση όλων των φορέων της αστικής τάξης, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών να επιταχυνθούν οι αναδιαρθρώσεις. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό ότι δήθεν βγήκαμε από τα μνημόνια, ενώ στην πραγματικότητα όλοι οι μνημονιακοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ΄΄, ανέφερε ο Τίμος Αυγέρης.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της ΚΝΕ, σημείωσε: ΄΄Σε όλους τους νέους, το φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, έχει στόχο να στείλει το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι μπορούν και πρέπει να μεγαλώσουν οι νεανικές δυνάμεις που δεν συμβιβαζόμαστε με το παρόν και το μέλλον που θέλουν για μας οι εκμεταλλευτές του λαού και της νεολαίας. Ότι έχουμε την δύναμη να παλέψουμε ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ότι με την πάλη μας μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Το σύνθημα του φεστιβάλ στηρίζεται στο ποίημα του Ρίτσου: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ δύσκολος δρόμος, τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος». Σε κάποιους στίχους που `μειναν στη μέση για να τους τελειώσουμε, σε κάποιους στίχους που τελειώσαν για να μην τελειώσουμε». Ο δρόμος που άνοιξε και ανοίγει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ εμπνέει, διδάσκει και διαπαιδαγωγεί΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr