background img
banner
banner

Η διατήρηση της Γαλάζιας Σημαίας στην Αλυκή δεν ήταν… τυχαία

΄΄ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ΄΄ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

Με αφορμή την ανακοίνωση για τις Γαλάζιες Σημαίες και ειδικά για τη Γαλάζια Σημαία της Αλυκής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής «Ο Άγιος Νικόλαος» προχώρησε σε κάποιες διευκρινήσεις, τονίζοντας πως η βράβευση της κεντρικής παραλίας της πόλης, οφείλεται σε μία συνεχή προσπάθεια την τελευταία δεκαετία.
Όπως τονίζει, ΄΄από τη μια πλευρά η θέληση των Δημοτικών Αρχών να στηρίξουν την πρώτη παραλία της πόλης και από την άλλη πλευρά ένας δραστήριος και ενεργός σύλλογος, με κύριο μέλημά του διαχρονικά, την ανάδειξη, τη βελτίωση, την αξιοποίηση μιας παραλίας, η οποία βρίσκεται δίπλα σε έναν Βιότοπο, με ότι δυσκολίες συνεπάγεται αυτή η συνύπαρξη!΄΄.
΄΄Αφού ο Βιολογικός Καθαρισμός του Αιγίου καθόρισε το μέλλον της παραλίας Αλυκής, με τα καθαρά πλέον νερά για κολύμβηση, ακολούθησε το δύσκολο έργο της ανάδειξης, αφού επί μία δεκαετία με συνεχή προσπάθεια καταφέραμε τη βελτίωση των υποδομών. Αυτή η προσπάθεια πάντα με τη συνεργασία των Δημοτικών Αρχών, των Δημοτικών Υπηρεσιών, της ΔΕΥΑ, των εθελοντών, των ενεργών συμπολιτών, αλλά και των ανώνυμων συμπολιτών και επισκεπτών που με σεβασμό στήριξαν όλες τις προσπάθειες και οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα΄΄, αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου, προσθέτοντας: ΄΄Θεωρούμε ότι η συνεργασία του συλλόγου μας με τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους είναι η δύσκολη συνταγή, που όμως φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σήμερα η θάλασσα της Αλυκής είναι καθαρή, η παραλία διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να προσελκύσει επισκέπτες, δέντρα, φοίνικες, παγκάκια, κιόσκια, ντους, καλάθια απορριμάτων, ομπρέλες, τις προδιαγραφές της Γαλάζιας Σημαίας, καταστήματα εξυπηρέτησης των λουομένων, ξαπλώστρες΄΄.

Και ευχαριστίες

Καταλήγοντας, το Δ.Σ. του Συλλόγου δεν παραλείπει να εκφράσει ευχαριστίες, σημειώνοντας: ΄΄Για το αποτέλεσμα αυτό, ευχαριστούμε τις Δημοτικές Αρχές για τη συνεργασία, τους εθελοντές που σε όλη τη διάρκεια του έτους είναι δίπλα στο σύλλογό μας και βοηθούν στην καθαριότητα της παραλίας, αλλά και όλο το Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Α. Σοφέτη, για την εποικοδομητική συνεργασία, και την ουσιαστική βοήθειά του στην καθημερινή περισυλλογή των απορριμμάτων από μέλη του συλλόγου μας. Ευελπιστούμε οι καιρικές συνθήκες τον Αύγουστο να είναι ευνοϊκές, να αποτελέσει η Αλυκή διέξοδο ξεκούρασης, χαράς, χαλάρωσης για τους συμπολίτες μας και σημείο αναφοράς και τουριστικής προβολής για την πόλη μας και φέτος! Ο σύλλογός μας θα είναι παρών και ευνοούντων των συνθηκών, υπόσχεται και φέτος εκπλήξεις χαράς και διασκέδασης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr