background img
banner
banner

Η… δύναμη της φύσης σε όλο της το μεγαλείο!

ΦΟΙΝΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΛΥΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ…

Μία πολύ όμορφη σκηνή εκτυλίχθηκε προχθές Δευτέρα στον υδροβιότοπο της Αλυκής. Ένα νεαρό φοινικόπτερο ελευθερώθηκε στο φυσικό του περιβάλλον με την… δύναμη της φύσης να εντυπωσιάζει όλους όσοι βρέθηκαν εκεί την συγκεκριμένη στιγμή, βλέποντας συγκινημένοι το πτηνό να εγκλιματίζεται, να ανοίγει τα φτερά του και να ενσωματώνεται στο υπόλοιπο κοπάδι!

Όπως εξηγεί ο κάτοικος της Αλυκής, μέλος της «Ίριδας» Σαράντης Μπαλής, ΄΄το νεαρό πουλί βρέθηκε στη περιοχή της Αττικής εξασθενημένο μη μπορώντας να ακολουθήσει σε ένα ταξίδι το κοπάδι του λόγω δυνατών ανέμων και μεταφέρθηκε στο κέντρο προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ μέχρι να επανακτήσει τις δυνάμεις του. Στη συνέχεια με τα ΚΤΕΛ μεταφέρθηκε στο Αίγιο΄΄.

Η μεταφορά του πτηνού στην Αλυκή έγινε με την μεσολάβηση του δημοτικού συμβούλου, περιβαλλοντολόγου Κώστα Παπακωνσταντίνου που ήταν παρών στην διαδικασία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής. ΄΄Η ΑΝΙΜΑ απλά έθεσε το ερώτημα “ποιος είναι ο κοντινότερος στην Αθήνα βιότοπος με φοινικόπτερα;” Και φυσικά η Αλυκή Αιγίου – όπως και για πολλά ακόμα – είναι ο κοντινότερος στην Αθήνα υγρότοπος΄΄, σχολίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

΄΄Το πτηνό, μόλις ελευθερώθηκε στην Αλυκή έδειχνε σαστισμένο ενώ πολύ γρήγορα άρχισε να δοκιμάζει τις λιχουδιές του υδροβιότοπου. Φανερά εξοικειωμένο με την ανθρώπινη παρουσία, λόγω της περίθαλψης του, στην αρχή σαν να έδειχνε ότι δεν ήθελε να απομακρυνθεί από εμάς, όμως λίγα λεπτά αργότερα άρχισε να απομακρύνεται και ενσωματώθηκε στο υπόλοιπο κοπάδι, το μέγεθος του οποίου για την εποχή αυτή είναι πρωτοφανές΄΄, περιγράφει ακόμη ο κ. Μπαλής.

Πέρυσι 900 φοινικόπτερα, φέτος αναμένονται πολύ περισσότερα!

Να σημειωθεί ότι τα στατικά των τελευταίων δύο ετών σχετικά με την επίσκεψη των πτηνών στον υδροβιότοπο της Αλυκής, εντυπωσιάζουν και φανερώνουν την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο σημείο χωρίς περαιτέρω παρεμβάσεις, παρά μόνο για την διατήρηση του υγρότοπου καθαρού. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι βρήκαν καταφύγιο στην Αλυκή περί τα 900 φοινικόπτερα, ενώ, με βάση την μέχρι τώρα προσέλευση, φέτος αναμένονται πολύ περισσότερα!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr