background img
banner
banner

Με προβλήματα τα fast track σε Άκολη και Ακράτα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ

 Τα προβλήματα που υπάρχουν ως προς την λειτουργία των μηχανημάτων εμβάπτισης – απαγωγής λουόμενων Ατόμων με Αναπηρία σε παραλίες της Αιγιάλειας, επισημαίνει, για άλλη μία φορά το Παράρτημα Αχαΐας του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, επισημαίνοντας πως τα μηχανήματα σε Άκολη και Ακράτα παρουσιάζουν συνεχώς προβλήματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα μηχανήματα αυτά δίνουν την δυνατότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα να έχουν αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι.

΄΄Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών (Παράρτημα Αχαΐας) είναι στη δυσάρεστη θέση να παρέμβει ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα΄΄, αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ΄΄για να εκφράσει την αγανάκτησή του όπως και αυτή των μελών του, για το γεγονός ότι τουλάχιστον 2 από τα 4 μηχανήματα εμβάπτισης-απαγωγής λουόμενων ΑμεΑ που έχουν τοποθετηθεί στις Παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας είναι σχεδόν καθημερινά εκτός λειτουργίας, είτε λόγω καθημερινών βλαβών όπως στην περίπτωση της Άκολης, είτε λόγω αδυναμίας χρήσης από τους λουόμενους ΑμεΑ λόγω λάθους εγκατάστασης όπως στην περίπτωση της Ακράτας. Παρακαλούμε όσους εμπλέκονται από την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας να πράξουν άμεσα τα δέοντα, ώστε να καταστούν πλήρως λειτουργικά όλα τα μηχανήματα΄΄.

΄΄Τέλος θεωρούμε ότι, οι άμεσα εμπλεκόμενοι από την ΠΕ Αχαΐας αντί να χαρακτηρίζουν ως «ατυχείς» τις προηγούμενες δηλώσεις μας, θα πρέπει να ζητήσουν μια συγγνώμη ως ένδειξη ελάχιστου σεβασμού απέναντι στα άτομα με κινητικές αναπηρίες, για την ταλαιπωρία στην οποία τα έχουν υποβάλει΄΄, καταλήγει ο Σύλλογος.

Συγγνώμη ζήτησε ο Αντώνης Χαροκόπος

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Αχαΐας αλλά και επιστολής που στάλθηκε στο γραφείο του σχετικά με την υπολειτουργία μηχανημάτων πρόσβασης ατόμων με παραπληγία και κινητικές αναπηρίες σε παραλίες της Αχαΐας ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος, επισημαίνει: ΄΄Θα ήθελα να αναφέρω ότι ως Περιφερειακός Σύμβουλος έχω τοποθετηθεί εσωτερικά για τα προβλήματα που εμφανίζονται στην εγκατάσταση και λειτουργία τους παρότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητά μου, δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή μου και δεν έχω προβληθεί μέσω της συγκεκριμένης δράσης. Ως εκλεγμένος όμως Περιφερειακός Σύμβουλος και Άτομο με Αναπηρία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους συναδέλφους που ταλαιπωρούνται εξαιτίας της τοποθέτησης παλαιών κατασκευών και των βλαβών που εμφανίζουν. Άλλωστε, έχω βρεθεί στην ίδια θέση και αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση που επιφέρει ο αποκλεισμός και η αδυναμία πρόσβασης. Πιστεύω ότι αποτελεί μία μεμονωμένη παραφωνία καθώς η Περιφέρεια έχει αποδείξει έμπρακτα μέσω δράσεων, συνεργασίας με το αναπηρικό κίνημα και στήριξης των δομών ότι βρίσκεται δίπλα στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr