background img
banner
banner

Νέες μηνύσεις για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

 Το γεγονός ότι τα κατεστραμμένα υλικά του σούπερ μάρκετ που κάηκε προ ημερών στην περιοχή της Ακράτας, μεταφέρονταν χθες την νύχτα στον ΧΥΤΑ Αιγείρας, καταγγέλλουν οι διαμαρτυρόμενοι για την λειτουργία του, κάτοικοι. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Επιτροπής Αγώνα, εντόπισαν ένα φορτηγό με τα καμένα υλικά, να μπαίνει στον Σταθμό Μεταφόρτωσης το οποίο «μπλόκαρε» ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τομαράς με το… σκηνικό να μεταφέρεται εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα…

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας, ΄΄ψευδοροφές, υλικά κατεδάφισης, μπάζα, νευρομετάλ, καλώδια, αλλά και μισοκαμένα προϊόντα μαζί με τα κατεστραμμένα ράφια, φορτώνονταν σε ιδιωτικό φορτηγό και έπαιρναν το δρόμο για την παράνομη υπερκορεσμένη και ρυπογόνα χωματερή που συνεχίζουν να αποκαλούν ΧΥΤΑ Αιγείρας΄΄. Τονίζουν ακόμη πως όταν διαπιστώθηκε πως τα δρομολόγια υπέπεσαν στην αντίληψη των κατοίκων, εστάλη και ένα φορτηγό στον Σταθμό Μεταφόρτωσης στην περιοχή της Τέμενης. Τότε ο κ. Τομαράς, το μπλόκαρε και κάλεσε την αστυνομία. Επί τόπου έφτασαν και μέλη της επιτροπής αγώνα αλλά και ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

Κάνουν λόγο για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας του ΧΥΤΑ

Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, με τον κ. Τομαρά και εκπρόσωπο της επιτροπής να καταθέτουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, επικαλούμενοι παραβίαση των κανόνων λειτουργίας του ΧΥΤΑ, αφού σε αυτόν μπορούν να εναποτίθενται αυστηρά και μόνο οικιακά στερεά απόβλητα, μέσω των δημοτικών απορριμματοφόρων και μόνο. Μάλιστα, ανέφεραν ότι το αδίκημα γίνεται ακόμα βαρύτερο καθώς ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ στερείται άδειας λειτουργίας και είναι υπερκορεσμένος και ρυπογόνος.

Τόνισαν ακόμη ότι ιδιώτης απαγορεύεται ρητά να μπαίνει σε ΧΥΤΑ και να εναποθέτει μπάζα, σημειώνοντας πως τα μπάζα και τα καμένα υλικά θα έπρεπε να μεταφερθούν σε ιδιωτική εταιρεία ανακύκλωσης και αφού επιλεγούν τα δυνάμενα να ανακυκλωθούν, τα υπόλοιπα να αποτεθούν σε λατομεία και ίσως μερικά να κατέληγαν και σε κάποιον νόμιμο ΧΥΤΑ…

Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει την δημοτική αρχή για «απροκάλυπτη και αυταρχική συμπεριφορά της» και πως «θεωρεί τσιφλίκι της την περιοχή και τον ΧΥΤΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€, στον ιδιοκτήτη του οχήματος που πραγματοποίησε τη μεταφορά.

“Υπήρχε έγκριση από την υπηρεσία καθαριότητας”

Από τη δημοτική αρχή πάντως ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γιοβάς τονίζει τα εξής : ” Για ακόμα μια φορά τα στενά μικροκομματικά συμφέροντα, μας οδηγούν σε λεκτικές υπερβολές με σκοπό το προσωπικό πολιτικό όφελος. Ναι είμαι αντιδήμαρχος με ευαισθησίες, ναι είμαι πληγείς ιδιοκτήτης ενός κατεστραμμένου ακινήτου. Σίγουρα δεν είμαι ούτε ιδιοκτήτης ούτε μέτοχος της επιχείρησης Βασιλόπουλος, με την οποία καμία άλλη σχέση δεν έχω εκτός από το να της μισθώνω το ακίνητό μου.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι η πληγείσα από την πυρκαγιά επιχείρηση, η οποία εδώ και πέντε χρόνια πολλαπλά έχει ενισχύσει την περιοχή μας, επενδύοντας χρήματα, προσφέροντας εργασία σε 20 εργαζόμενους και επιτελώντας σημαντικό κοινωνικό έργο ενισχύοντας μεταξύ άλλων ιδρύματα, συλλόγους και σωματεία της περιοχής μας, ζήτησε να την ενημερώσουμε που μπορεί να αποθέσει τα κατεστραμμένα από την φωτιά προϊόντα, έτσι ώστε να προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών και την επαναλειτουργία του καταστήματος.

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας, ενέκρινε την εναπόθεση των κατεστραμμένων προϊόντων στους νόμιμους χώρους περισυλλογής απορριμμάτων.

Το ίδιο σαν Δήμος θα κάναμε σε οποιοδήποτε αντίστοιχο αίτημα από οποιονδήποτε και αν προερχόταν.

Με την συμπεριφορά σας απωθείτε τους επιχειρηματίες της περιοχής μας και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μείνει ένα ακόμα ακίνητο ανεκμετάλλευτο, να βγάλετε 20 οικογένειες στο δρόμο και να οδηγήσετε την περιοχή μας στην ερήμωση.

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr