background img
banner
banner

Κορυφώνονται τα Οινοξένεια!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ

Συνεχίζονται με επιτυχία τα Οινοξένεια του δήμου Αιγιαλείας, με ξεχωριστές εκδηλώσεις κάθε βράδυ. Η τελετή λήξης αναμένεται το βράδυ της Κυριακής 26/8, με μία βραδιά… έκπληξη!

Για σήμερα Παρασκευή, το πρόγραμμα έχει ως εξής: Με σταφίδα και κρασί στον “Αστερισμό Αιγιάλεια” ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LONG BEACH, ΛΟΓΓΟΣ στις 20:30. Η chef και συγγραφέας Ντίνα Νικολάου μαγειρεύει ζωντανά και μας προσφέρει γεύσεις με μαύρη κορινθιακή σταφίδα Βοστίτσα. Μαζί με τον Σίμο Γεωργόπουλο, συγγραφέα και κριτικό οίνου και γεύσης, συζητούν για τις τοπικές γεύσεις και τα κρασιά των οινοποιών του Δικτύου Οινοξένεια. Οίνος Γευστική δοκιμή οίνων των οινοποιείων του Δικτύου Οινοξένεια.

Στις 21:30 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οινοξένεια: Αστερισμός Αιγιάλεια» σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Βασίλη Ψαρρά και παραγωγή της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. (2017).

Βιωματική εμπειρία με τρύγο

Αύριο Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 08:00 πρωινό τρύγο στο ΟΙΝΟΠΟΙΕΊΟ ΚΑΝΑΚΑΡΗ, ΕΛΙΚΗ ΑΙΓΙΟΥ, Π.Ε.Ο. Ελίκης-Διακοπτού. Βιωματική εμπειρία με τρύγο σε πανέμορφο αμπέλι στην περιοχή Μπουφούσκια Αιγίου. Μεταφορά καρπού στο οινοποιείο Κανακάρη, επεξεργασία σταφυλιών και έναρξη διαδικασίας οινοποίησης. Οίνος Γευστική δοκιμή οίνων του οινοποιείου Κανακάρη. Γεύση Μικρά εδέσματα αλλά και μούστος παραγωγής των συμμετεχόντων! Τρόπος: Δήλωση συμμετοχής στο 26910.22250, 26910.28210. Μεταφορά συμμετεχόντων με ειδικό λεωφορείο από το οινοποιείο στο αμπέλι στη περιοχή Μπουφούσκια.

Περιήγηση και μουσική στον Πλάτανο

Επίσης, στις 20:00 ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ στην κεντρική πλατεία Πλατάνου θα γίνει περιήγηση βόλτα στο χωριό και απόλαυση της θέας. Επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα (έτος κατασκευής 1836) και τις παραδοσιακές βρύσες (έτος κατασκευής 1863). Οίνος Γευστική δοκιμή κρασιών των οινοποιείων του Δικτύου Οινοξένεια. Μουσική Συναυλία με το συγκρότημα «Αΐσσω», με επιλογές από το έντεχνο, κλασσικό λαϊκό, σμυρνέικο και ρεμπέτικο τραγούδι.

«ΑριστοφΟινιάδα» στην τελετή λήξης!

Την στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο «Γ. Παππάς» η εκδήλωση λήξης «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2018», με γευσιγνωσία οίνων των οινοποιείων του Δικτύου, των πρωταγωνιστών του θεσμού Οινοξένεια. Παράσταση «ΑριστοφΟινιάδα». Πρόκειται για μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση των Οινοξενείων, στην οποία ο λόγος του Αριστοφάνη για το κρασί μέσα από τις κωμωδίες Αχαρνείς, Ιππείς, Λυσιστράτη και Εκκλησιάζουσες εμπλέκεται με αρχαία λυρική ποίηση αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα έντεχνα ελληνικά τραγούδια

Θεατρικό κείμενο και σκηνοθεσία: Μαρία Παναγιωτακοπούλου. Μουσική σύνθεση και επιμέλεια: Σάκης Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν άνω των 40 μελών από τους φορείς της πόλης: Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου-Ηδύφωνο, Θεατρική Έκφραση Αιγίου, Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων, Θεατρική Ομάδα «Μονόλογοι», Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Γυναικεία Χορωδία παραδοσιακής μουσικής, Σχολή Χορού Salon de ballet. Τραγούδι: Λιζέτα Καλημέρη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr