background img
banner
banner

«Πλώρη» για δημιουργία παιδικών χαρών!

ΤΟΣΟ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη Πράξεων δήμων συνολικού ποσού ύψους 9.649.353,05 ευρώ με τη συμμετοχή των δήμων να ανέρχεται στο ποσό των 1.991.353,45 ευρώ, για την για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών δήμων της χώρας. Ανάμεσα στους δήμους που θα χρηματοδοτηθούν για την δημιουργία παιδικών χαρών και ο δήμος Αιγιαλείας!

Το ποσό που θα λάβει ο δήμος μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» μετά την πρόταση που κατέθεσε τον περασμένο Μάιο, ανέρχεται σε 225.000 ευρώ, ενώ καλείται να συμβάλει στο έργο με ιδίους πόρους, με 74.999,65 €, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 299.999,65 €.

Οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», για την «Προμήθεια-Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της χώρας» έχουν ως εξής: Οι δικαιούχοι δήμοι για τη χρηματοδότηση των ως άνω πράξεων, θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι των δήμων. Στόχος είναι η αναβάθμιση των παιδικών χαρών για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων, τομέας στον οποίο υστερεί ο δήμος Αιγιαλείας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019. Επιλέξιμες δαπάνες είναι: Κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών. Κάθε είδους δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση ασφαλούς δαπέδου των παιδικών χαρών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και κάθε είδους δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου και επαρκούς φωτισμού, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Πιο αυστηρές οι προδιαγραφές για ασφαλείς παιδικές χαρές

Επιδίωξη του υπουργείου Εσωτερικών είναι να δοθεί μια ουσιαστική ώθηση στη λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών στη βάση των νέων, σύγχρονων κανονισμών ασφαλείας οι οποίοι αυστηροποιούν τις προδιαγραφές για την προστασία των παιδιών.

Εκτός από τον δήμο Αιγιαλείας στον οποίο αναλογούν 225.000, για τους ίδιους σκοπούς θα αιτηθούν χρηματοδότηση δήμος Δυτικής Αχαΐας για 203.000 ευρώ, δήμος Ερυμάνθου 209.000 ευρώ, δήμος Καλαβρύτων 211.000 και δήμος Πατρέων 373.000 ευρώ.

Και από το Πράσινο Ταμείο

Υπενθυμίζεται τέλος ότι από πλευράς δήμου Αιγιαλείας έχει κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης και στο πράσινο ταμείο για την κατασκευή δύο πλατειών και αντίστοιχων παιδικών χαρών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr