background img
banner
banner

Παν- γυμνασιακή συνάντηση μαθητών πενήντα χρόνων!

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ

Μία συνάντηση που όμοιά της δεν έχει προγραμματιστεί ξανά στα χρονικά του Αιγίου, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για μεγάλη παν- γυμνασιακή συνάντηση μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων Αρρένων και Θηλέων Αιγίου που φοίτησαν από το 1940 έως το 1990. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο χαρακτηριστικότερο σημείο του Αιγίου, τα Υψηλά Αλώνια, στις 7.30 το απόγευμα και φέρει τον ευρηματικό τίτλο «VERMOUTH PARTY» θυμίζοντας μία συνήθεια της εποχής.
Η πρωτοβουλία και διοργάνωση ανήκει στην σελίδα «Ζωντανές Μνήμες Γυμνασίων Αιγίου» του Facebook, στην οποία αναρτώνται σπάνιες φωτογραφίες με καθηγητές και μαθητές των Γυμνασίων του Αιγίου από μία άλλη εποχή, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ενώ συχνά πυκνά δίδονται και πληροφορίες για πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης του Σαββάτου, έχει αναλάβει οργανωτική επιτροπή, η οποία έχει προσδιορίσει τον στόχο, το περιεχόμενο και την οργάνωση της συνάντησης. Την οργανωτική επιτροπή αποτελούν οι Αλ. Βουρδέρη, Στ. Γκολφινοπούλου, Άσπα Δημητρίου, Ευ. Καζάσης, Κώστας Κλάγκος, Μ. Μοσχοχωρίτου, Παν. Παγιός και Τάσος Χαλμούκος.

Ο στόχος της συνάντησης

Όπως αναφέρεται εκ μέρους της επιτροπής, ΄΄κύριος στόχος δεν είναι να βρεθούμε να τα πούμε, να ξενυχτήσουμε να μεθύσουμε, να ακούσουμε ωραία τραγούδια και να αποχωρήσουμε. Το reunion (ξανασμίξιμο – επανασύνδεση-συναπάντημα-επανένωση) είναι μια συνάντηση με πολλές σημειολογικές αναφορές. Γι’ αυτό άλλωστε γίνεται και η πρόσκληση καθηγητών. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αφορμή για νοσταλγία, ανατροφοδότηση (flashback) και ενδοσκόπηση. Πόσο ίδιοι ή πόσο διαφορετικοί είμαστε άραγε στο διάβα του χρόνου; Ας κάνει ο καθένας μας τη δική του βιωματική προσέγγιση στο χώρο και στο χρόνο. Τα συναισθήματα (χαρά, λύπη, φόβος, θυμός, χαρμολύπη) θα “συναντηθούν” με την έκπληξη, την αμηχανία, την προσμονή΄΄.
Να σημειωθεί ότι ήδη τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, αφού αναμένεται να συμμετάσχει πλήθος κόσμου!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr