background img
banner
banner

Πεδίο… αντιπαράθεσης το Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού

ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Η συγκεχυμένη κατάσταση σε ό,τι αφορά την διαχείριση του Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού, το έχει καταστήσει τελευταία σε… πεδίο αντιπαράθεσης. Το… προβάδισμα που είχε ως τώρα η Θεατρική Ομάδα Διακοπτού και το «πράσινο φως» για να προχωρήσει σε παρεμβάσεις εντός αυτού, φαίνεται πως αίρονται μετά και τις αντιδράσεις άλλων συλλόγων, με την Δημοτική Κοινότητα να αναμένει την νομική υπηρεσία του δήμου να γνωμοδοτήσει σχετικά με την διαχείριση και λειτουργία του.
Το Πνευματικό Κέντρο ανήκει στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος και είχε παραχωρηθεί στον πρώην δήμο Διακοπτού ως το 2024. ΄΄Από την στιγμή όμως που έγινε «καλλικρατικός» ο δήμος, το πεδίο παραμένει ασαφές, δεν έχει περάσει ούτε στον δήμο Αιγιαλείας ούτε στην ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και το διαχειρίζεται η Δημοτική Κοινότητα. Το προγραμματισμένο για προχθές συμβούλιο για το θέμα αναβλήθηκε διότι δεν είχαμε την γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου, ούτως ώστε να γνωρίζουμε πώς θα προχωρήσουμε και θα συζητηθεί στο επόμενο΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr , ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Διακοπτού Θανάσης Φερετόπουλος, τονίζοντας πως ως τώρα δεν υπήρξε ξεκάθαρη τοποθέτηση των πραγμάτων. ΄΄Δεν μπορούμε να πάρουμε την απόφαση να παραχωρήσουμε το Πνευματικό Κέντρο στην Θεατρική Ομάδα που έχει υποβάλει αίτηση, διότι δεν θέλουμε να δεσμευθεί από έναν σύλλογο και δεν ξέρουμε εάν εμείς είμαστε αρμόδιοι να απαντήσουμε σε αυτό. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο ώστε να μην υπάρχουν τριβές και παρεξηγήσεις΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο πρόεδρος του Διακοπτού.

Η Θεατρική Ομάδα δεν διεκδικεί κατ’ αποκλειστικότητα τον χώρο

Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος της Θεατρικής Ομάδας Διακοπτού Γιώργος Γεωργόπουλος είπε πως με βάση τα όσα ίσχυαν ως τώρα, η Ομάδα ξεκίνησε να στήνει ένα σκηνικό εντός της αίθουσας προγραμματίζοντας κι άλλες παρεμβάσεις ώστε να διευκολύνονται οι πρόβες και οι παραστάσεις της. ΄΄Από την στιγμή όμως που μας μετέφεραν ότι δεν ήταν έγκυρα τα έγγραφα σε ό,τι αφορά την διαχείριση του χώρου, αναμένουμε να προσδιοριστεί το νομικό πλαίσιο ώστε να διασφαλιστούμε κι εμείς. Δεν μπορούμε να κάνουμε ηχομονώσεις, να τοποθετήσουμε πόρτες, κουρτίνες κ.λπ. διαθέτοντας 20.000 ευρώ για έναν χώρο που δεν θα μας επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό και αναμένουμε να δούμε τι θα αποφανθούν οι νομικοί του δήμου΄΄, επισήμανε ο κ. Γεωργόπουλος.
Μάλιστα, απέδωσε τις όποιες αντιδράσεις σε εγωισμούς και οικονομικά συμφέροντα από την στιγμή που ξεκαθάρισε πως η Θ.Ο.Δ. δεν διεκδικεί κατ’ αποκλειστικότητα τον χώρο και ότι αυτό που ζήτησε είναι βάσει προγραμματισμού να χρησιμοποιείται και από άλλους συλλόγους της περιοχής. ΄΄Αυτό που προτείναμε είναι να φτιάξουμε εμείς τον χώρο και να χρησιμοποιείται από όλους.
Όμως να γνωρίζουμε από ποιους ώστε να διατηρείται καθαρός ο χώρος και να μην υπάρχουν φθορές. Από εκεί και πέρα, εφόσον δούμε ότι δεν θα μας προσφερθεί ο χώρος, θα αξιοποιήσουμε άλλη αίθουσα που μας έχει παραχωρηθεί από τον ναό του Αγίου Νεκταρίου΄΄, συμπλήρωσε.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr