background img
banner
banner

Προβληματίζει η πτώση δέντρων στην Τεμπελόραχη

ΣΕ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Προβλήματα δημιουργεί συχνά πυκνά η πτώση δέντρων στην οδό Μιχαλακοπούλου (Τεμπελόραχη) και από… θαύμα μέχρι στιγμής δεν έχουμε τραυματισμούς, αφού έχουν προκληθεί μόνο υλικές ζημιές σε διερχόμενα ή παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Σπάσιμο δέντρου σημειώθηκε και το απόγευμα της Δευτέρας στην οδό, γεγονός που κινητοποίησε την Πολιτική Προστασία, με τον δήμο να προσανατολίζεται πλέον στην λήψη ειδικών μέτρων μόνο για τα δέντρα στην συγκεκριμένη οδό.

Να σημειωθεί ότι το δέντρο (πεύκο) έσπασε την περασμένη Δευτέρα μετά την έντονη νεροποντή. Δεδομένου ότι τα δέντρα στο εν λόγω σημείο παρουσιάζουν κύρτωση λόγο της πλαγιάς που βρίσκονται, προφανώς έπεσε από το βάρος και την αδυναμία του εδάφους να το συγκρατήσει. Ευτυχώς, έγινε άμεσα αντιληπτό από τον σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Θανάση Κάλπη, ο οποίος ειδοποίησε τον δήμαρχο και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας που αμέσως επιλήφθηκε του θέματος, ώστε να αποσυρθεί το δέντρο και να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στην κυκλοφορία. Μάλιστα, το έργο της απομάκρυνσης του δέντρου, ανέλαβε το τεχνικό συνεργείο του Βασίλη Θεοφανόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον Ιούλιο του 2017 όταν ένα ακόμη δέντρο είχε πέσει επίσης μετά από έντονη βροχόπτωση, τότε όμως είχαν προκληθεί υλικές ζημιές σε δύο παρκαρισμένα οχήματα, αλλά και άλλες φορές, ενώ πτώσεις δέντρων σημειώνονται και στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στην έκταση του Ιερού Προσκυνήματος, όπως είχε συμβεί και τον προηγούμενο Φεβρουάριο αλλά στις αρχές του 2017. Σε ό,τι αφορά την Τεμπελόραχη πάντως, έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις μικρής κλίμακας σε περιπτώσεις έντονων βροχών.

Παρεμβάσεις μέσα στο 2019

Για το πρόβλημα ρωτήθηκε από το Protionline.gr η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, η οποία είπε ότι έχουν ήδη γίνει συζητήσεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. ΄΄Έχουμε κάνει σχετική συζήτηση με τους ανθρώπους του Πρασίνου και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της οδού, αλλά και του ότι έχουμε καταγράψει ορισμένες πτώσεις δέντρων, θα πρέπει να εκπονηθεί μία μελέτη αποκλειστικά για την Τεμπελόραχη και να μην υπάρξει πρόβλεψη σε γενική μελέτη που ετοιμάζεται. Επίσης, έχει γίνει αυτοψία και υπάρχει η εκτίμηση ότι κάποια δέντρα πρέπει να κοπούν ώστε να μην πέσουν από μόνα τους και έχουμε δυσάρεστες συνέπειες΄΄, επισήμανε η κ. Ψυχράμη, κάνοντας γνωστό ότι η μελέτη θα προχωρήσει άμεσα και θα υλοποιηθεί μέσα στο 2019.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr