background img
banner
banner

Σπάνια πτηνά φέτος στον βιότοπο (ΦΩΤΟ)

ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΤΑ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ

Μπήκαμε στον Αύγουστο και η παραλία Αλυκής αποτελεί το επίκεντρο του προορισμού των επισκεπτών του καλοκαιριού στην Αιγιάλεια.
Η μεγάλη δημοφιλια της, οφείλεται στη Γαλάζια Σημαία, τα καθαρά νερά και τις ανέσεις και ευκολίες που συναντά ο επισκέπτης.

Εκτός από τη δροσερή παραλία, το καλό φαγητό και καφέ που προσφέρουν τα παραλιακά καταστήματα, φέτος στην Αλυκή συναντούμε και ένα σπάνιο φαινόμενο, που η μοναδικότητά του αποτελεί πόλο έλξης περισσότερων επισκεπτών.
Αυτό είναι η παρουσία, για πρώτη φορά φέτος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πλήθος φοινικόπτερων, τουλάχιστον εκατό, που έχουν επιλέξει το βιότοπο της περιοχής μας.

Αυτή η μοναδική συνύπαρξη των σπάνιων πτηνών και των επισκεπτών και λουομένων της παραλίας, οφείλεται στο ότι πλέον όλοι έχουν συνειδητοποιήσει το “ σεβασμό “ που αξίζει σε αυτά τα ιδιαίτερα πτηνά.

Τα φοινικόπτερα, βρίσκουν τροφή και την απαιτούμενη ησυχία, ώστε να επιλέγουν το βιότοπο της Αλυκής. Ο επισκέπτης τα παρατηρεί και αυτά του προσφέρουν μοναδικό θέαμα, όταν όλα μαζί κάνουν τη βόλτα τους, πετούν προς την παραλία, προσθαλασσώνονται και πάλι αργότερα επιστρέφουν στη φιλόξενη λιμνοθάλασσα με ορθάνοιχτα τα τεράστια φτερά τους.
Παραφωνία στην όμορφη αυτή εικόνα και την αρμονική διαβίωση με τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες, αποτελούν οι συχνές επισκέψεις αδέσποτων σκύλων που τα κυνηγούν και τα αναστατώνουν.

Ο τοπικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλυκής, συγχαίρει και ευχαριστεί τους επισκέπτες της παραλίας μας που δεν ενοχλούν τα όμορφα Φλαμίνγκος, και που αποδεικνύουν τη δυνατότητα συνύπαρξης ανθρώπων και πουλιών. Θα προσπαθήσει φέτος το Σεπτέμβριο, να οργανώσει, με τη συμμετοχή και άλλων φορέων, συλλόγων, οικολογικών οργανώσεων, εθελοντών και του Δήμου Αιγιαλείας καθαρισμό εντός του βιότοπου, κάτι που έχει χρόνια να γίνει, λόγω της ιδιαιτερότητας και της ευαισθησίας της περιοχής και που το οφείλουμε σε αυτά τα ιδιαίτερα πτηνά και όχι μόνο, που προτιμούν την περιοχή μας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr