background img
banner
banner

Στο… κενό η προσπάθεια του δήμου για αξιοποίηση «φιλέτων»

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΝΙΑ

«Ναυάγησε η προσπάθεια του δήμου να αξιοποιήσει δύο σημαντικές εκτάσεις που έχουν περιέλθει στην κατοχή του για τις οποίες μάλιστα είχε προχωρήσει σε συνεργασία με εταιρεία σύμβουλων. Πρόκειται για έκταση 300 στρεμμάτων στην Τοπική Κοινότητα Περιστέρας και 70 στρεμμάτων στην Δημοτική Ενότητα Ερινεού και συγκεκριμένα στην Ακονιά.
Η συνεργασία του δήμου με συμβούλους της εταιρείας «Θεώρημα» είχε επικυρωθεί τον Μάρτιο του 2015, με το Δημοτικό Συμβούλιο να λαμβάνει σχετική απόφαση, μετά από ενημέρωση του δημάρχου για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν οι εν λόγω ανεκμετάλλευτες εκτάσεις, δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική στις περιοχές που βρίσκονται. Η πρώτη κρούση είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2014 από το αρχιτεκτονικό γραφείο των Αθηνών που εκπροσωπούσε επενδυτές και είχε στοχοποιήσει τα δύο «φιλέτα», στα ανατολικά και δυτικά του δήμου. Τα 300 στρέμματα στην Περιστέρα κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Αιγιαλείας, αλλά και τα 70 στρέμματα της Ακονιάς με 250 μέτρα πρόσοψη στην παραλία.

Τι επρόκειτο να δημιουργηθεί…

Η πρόταση είχε να κάνει με κατασκευή δύο ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων, με διαφορετικό προσανατολισμό η κάθε μία, αφού η μεν πρώτη είναι στο βουνό και η δεύτερη πλάι στη θάλασσα. Μάλιστα, τότε κατά την παρουσίαση από τον επενδυτή σε στελέχη της δημοτικής αρχής, είχε γίνει λόγος για αρχική επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ και δημιουργία 200 θέσεων εργασίας. Στην συνέχεια μάλιστα προέκυψε ενδιαφέρον και από άλλη εταιρεία, ενώ ο δήμαρχος, προκειμένου να προχωρήσει το εγχείρημα λαμβάνοντας υπόψη επιτυχημένα παραδείγματα, είχε επικοινωνήσει με άλλους δημάρχους που στις περιοχές τους αξιοποιήθηκε δημοτική περιουσία με ανάλογο τρόπο, ενώ πρόθεση του δήμου ήταν η παραχώρηση για 50 χρόνια κατά χρήση και όχι κυριότητα.

Το «ναυάγιο»

Στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μία ασάφεια ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δεδομένου ότι οι εκτάσεις ανήκουν μεν στον δήμο, ωστόσο δεν έχει στην κατοχή του όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, κάτι που λειτουργεί ανασταλτικά ως προς την διάθεση και αξιοποίηση των εκτάσεων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να… ναυαγήσει το όλο εγχείρημα…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr