background img
banner
banner

Η διαθήκη Οικονόμου και τα «σύννεφα» στην συνεργασία δήμου – ΤΕΙ;

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ

Τις… φωνές ανησυχίας που ακούγονται τελευταία στην Αιγιάλεια για το Παράρτημα Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, μεταφέρει στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε. Μάλιστα, αναφέρεται και στην δυσαρέσκεια του δημάρχου Αιγιαλείας για την καθυστέρηση που σημειώνεται ως προς την δρομολόγηση του κοινού σχεδίου για την αποκατάσταση κτιρίων της Χαρτοποιίας για τις ανάγκες του Παραρτήματος.

Ο Αχαιός βουλευτής κάνει λόγο για ανησυχία σε περίπτωση που προχωρήσει η συγχώνευση τµηµάτων Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας πως ΄΄μαζεύονται «σύννεφα» πάνω από το Παράρτηµα του ΑΤΕΙ ∆υτικής Ελλάδος στο Αίγιο, τόσο για τη διασφάλιση της βιωσιµότητάς του, όσο και για την περαιτέρω συνεργασία της διοίκησής του µε τον δήµο, για ακαδημαϊκές λειτουργίες πέραν των δύο Τµηµάτων Οπτικής, Οπτοµετρίας και Φυσικοθεραπείας΄΄.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, ΄΄ο δήµαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση που επιδεικνύει η διοίκηση του ΑΤΕΙ, σχετικά µε το κοινό σχέδιο κτιριακής αποκατάστασης στην παλιά Χαρτοποιία, ώστε να υλοποιηθεί η στέγαση και λειτουργία τµηµάτων ακαδηµαϊκής κατάρτισης µέσω ευρωπαϊκών προγραµµάτων 2ετούς διάρκειας. «∆εν υπάρχει ανταπόκριση στις οχλήσεις µας, αντιθέτως το ΑΤΕΙ ακολουθεί πολύ αργούς ρυθµούς», σηµειώνει ο κ. Παναγόπουλος΄΄.

Μάλιστα, αποτέλεσμαµα της έλλειψης συνεννόησης και συνεργασίας στην εκτέλεση έργων υποδοµής στο τοπικό Παράρτηµα, είναι η απόφαση της δηµοτικής αρχής να µεταφέρει κονδύλι 50.000 ευρώ, που προοριζόταν για τις σχολές διετούς φοίτησης, σε εργασίες ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως.

Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Νικολόπουλος ζητά να μάθει από τον υπουργό Παιδείας εάν μία συνένωση ΑΤΕΙ- Πανεπιστημίου Πάτρας είναι πιθανόν να βάλει λουκέτο στο παράρτημα του ΑΤΕΙ στο Αίγιο και όχι να ισχυροποιηθεί και γιατί το ΑΤΕΙ δεν συνεργάζεται με την δημοτική αρχή, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος…

Ο διάλογος στο δημοτικό συμβούλιο

Όλα ξεκίνησαν όταν σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Αιγιάλειας, ο Θανάσης Παναγόπουλος, ρωτήθηκε από το δημοτικό σύμβουλο Ακράτας, Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, γιατί τα χρήματα της διαθήκης Οικονόμου, περί τις 600.000 ευρώ, ενώ υπήρχε συμφωνία μεταξύ δήμου και ΤΕΙ να διατεθούν για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλάζει ο σχεδιασμός και υπάρχει πρόθεση να διατεθούν για την επέκταση της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως.

Το θέμα είχε αποκαλύψει το Protionline.gr , με το δήμαρχο να απαντά στον πρώην συνεργάτη του, πως “εδώ και πέντε μήνες, τηλεφωνώ στη διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, αλλά δεν παίρνω απάντηση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε και δύο χρόνια”. “Να περιμένετε και δύο χρόνια αν χρειαστεί”, συνέχισε ο Σπηλιωτόπουλος, με τον Παναγόπουλο να υπόσχεται ότι θα ξαναδεί το θέμα.

Με δεδομένο ότι ο Σπηλιωτόπουλος που είναι και καθηγητής στο ΤΕΙ Οπτικής, είχε πείσει το δήμαρχο να διατεθούν τα χρήματα της διαθήκης γι αυτό το σκοπό, αφού ο διαθέτης το προβλέπει στη διαθήκη και εφόσον οι δύο άντρες τραβούν δρόμους χωριστούς, δύσκολα τα χρήματα θα πάνε στο ΤΕΙ.

Ο Σπηλιωτόπουλος πιστεύει στις κινήσεις καλής θέλησης από πλευράς δήμου, ώστε να παραμείνουν οι σχολές στην πόλη μας, αλλά ο Παναγόπουλος φαίνεται ότι θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις με τις συγχωνεύσει των Πανεπιστημίων για να πάρει την τελική του απόφαση και εφόσον βέβαια και η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας δείξει ότι με τα χρήματα αυτά μπορεί να εξασφαλίσει σίγουρα την παραμονή της Οπτικής και της Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr