background img
banner
banner

Χρηματοδότηση 75.000€ για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής φροντίδας!

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία «Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμός, Παιδείας, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» σημείωσε μεγάλη επιτυχία εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 75.000€ για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής φροντίδας! Οι δομές που επιλέχθηκαν είναι ο Α’-Β’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ακράτας. Στους δύο αυτούς Παιδικούς Σταθμούς θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ώστε να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό, βρεφικά τμήματα.

Την ικανοποίησή του, εξέφρασε για το γεγονός, μιλώντας στο Protionline.gr, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Στράτος Βαρδάκης, επισημαίνοντας: Με υπευθυνότητα απέναντι στην πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που είναι τα παιδιά, στη γυναίκα, στην εργαζόμενη μητέρα και με συνέπεια στις δεσμεύσεις μας, συνεχίζουμε την πορεία μας για την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του Νομικού Προσώπου.

Σημειώνεται ότι πηγή χρηματοδότησης του προγράμματος είναι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., στις 2 Μαΐου είχε εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή Δημοτικών Φορέων, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να προβούν στην ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής και βρεφονηπιακής φροντίδας. Η αμεσότητα του ΝΠΔΔ του δήμου απέδωσε καρπούς και πλέον ξεκινούν άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης του Α΄- Β΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αιγίου και του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ακράτας.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, ενέκρινε την Παρασκευή την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με διάρθρωση υπηρεσιών στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και συγκεκριμένα ως προς την παιδική φροντίδα και παιδεία στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου.

307 οι δικαιούχοι voucher της Αιγιάλειας για Σταθμούς και ΚΔΑΠ

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για τους δικαιούχους επιταγών εισόδων (voucher) σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Για τις δομές του δήμου Αιγιαλείας, Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης καθώς και τους ιδιωτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Αιγιάλειας, οι δικαιούχοι voucher ανέρχονται σε 307! Βεβαίως, οι επιλαχόντες θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία με την αναδιανομή των voucher. Όσοι δεν βρουν θέση σε δομές θα «χάνουν» τα σχετικά voucher και θα αναδιανεμηθούν σε όσους επιλαχόντες έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση τον Σεπτέμβρη με το που λήξουν οι εγγραφές. Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει η ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 110.000 παιδιά έναντι 106.000 της τελευταίας χρονιάς, πανελλαδικά.

Οι ωφελούμενες/οι έχουν την δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους μέχρι 3 Σεπτεμβρίου και οι φορείς (Δήμοι και ιδιώτες) να προγραμματίσουν την νέα χρονιά. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΕΤΑΑ κάθε χρόνο φροντίζει να καλύπτει όλες τις διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας. Τα κενά που παρατηρούνται στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος οφείλονται στην έλλειψη δομών, όπως ξεκαθαρίζεται από την Εταιρεία.

Όλο και περισσότερα παιδιά στα ΚΔΑΠ!

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Νομικού Προσώπου και του δήμου γενικότερα, για την ανταπόκριση οικογενειών της Αιγιάλειας στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, δεδομένου ότι ο αριθμός των παιδιών βαίνει αυξανόμενος. Είναι τόσο σημαντικό το έργο που επιτελείται στα ΚΔΑΠ, που και τα ίδια τα παιδιά δεν θέλουν να τα αποχωριστούν.
Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα για το πώς λειτουργούν τα ΚΔΑΠ και για όσα προσφέρουν στα παιδιά, παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, όπου το ΚΔΑΠ «Αίσωπος» του Δήμου Αιγιαλείας, πραγματοποίησε μία ξεχωριστή αποχαιρετιστήρια γιορτή, κάνοντας και τους δεκάδες… μεγάλους που την παρακολούθησαν, ξανά παιδιά! Μάλιστα, μεταξύ άλλων, παρούσα ήταν και η αντιδήμαρχος Βάσω Ψυχράμη που είχε λάβει αρχικά την πρωτοβουλία για την δημιουργία ΚΔΑΠ στον δήμο Αιγιαλείας, δρομολογώντας την ίδρυσή τους μαζί με την τότε διοίκηση του ΝΠΔΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι στην προχθεσινή γιορτή, η κ. Ψυχράμη έλαβε τον τίτλο της… μαμάς των ΚΔΑΠ, νιώθοντας ιδιαίτερα υπερήφανη!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr