background img
banner
banner

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: «Να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον»

Μια νέα γυναίκα, με πλούσιο βιογραφικό τόσο στον επιχειρηματικό όσο και στον πολιτικό στίβο, αποκαλύπτει σήμερα στο Protionline.gr , το ενδιαφέρον της για τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αχαΐας. Η κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου έχει δεσμούς με την Αιγιάλεια και είναι από τα πρόσωπα εκείνα που έχουν μάθει να αγωνίζονται για να γίνει ο τόπος τους καλύτερος.

Κυρία Αλεξοπούλου, ασχολείστε με την πολιτική από τα μαθητικά σας χρόνια, έχοντας ήδη θητεύσει σε σημαντικά αξιώματα και μάλιστα πρόσφατα εκδηλώσατε δημοσίως το ενδιαφέρον σας για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα. Τι σας ευαισθητοποιεί και τι σας κάνει να συνεχίζετε να συμμετέχετε στα κοινά;

Οι Έλληνες δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερα κίνητρα για να ασχοληθούμε με τα κοινά, αφού κουβαλάμε το γονίδιο της κοινωνικοποίησης από τα αρχαία χρόνια. Είμαστε εκ φύσεως πολιτικά όντα, όπως θα έλεγε και ο Αριστοτέλης. Από εκεί και πέρα, για μένα η πολιτική είναι πρωτίστως κοινωνική υπηρεσία. Η πολιτική όπως πρέπει να είναι, δηλαδή. Όλοι μας, από όπου βρίσκεται και όσο μπορεί ο καθένας, οφείλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες, να ορίζουμε μόνοι μας το μέλλον μας, να συναποφασίζουμε την πορεία της πατρίδας μας.

Υπάρχει όμως η άποψη ότι ειδικά οι νέοι και οι γυναίκες πρέπει να ασχολούνται περισσότερο και συστηματικότερα με την πολιτική, σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο. Ως νέα γυναίκα, δεν σας δημιουργεί αυξημένες υποχρεώσεις στην παράταξή σας αυτή η απαίτηση;

Υπάρχει όντως αυξημένο ενδιαφέρον για τις γυναίκες και τους νέους, σε όλες τις παρατάξεις, και αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Προσωπικά όμως, όπως λέω από τα φοιτητικά μου χρόνια, δεν πιστεύω σε βιολογικές διαχωριστικές γραμμές. Ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου, όλοι δικαιούμαστε και πρέπει να συμμετέχουμε, ανάλογα με τις δυνατότητές μας.

Αυξημένο πολιτικό ενδιαφέρον, αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και αυξημένη οικογενειακή ευθύνη, αφού πρόσφατα γίνατε μητέρα. Πόσο δύσκολος είναι ο συνδυασμός, ειδικά στην απαιτητική εποχή που ζούμε;
Είναι δύσκολος από πλευράς χρόνου, που ποτέ δεν περισσεύει, αλλά είναι και συναρπαστικός, εντός και εκτός οικογενειακού περιβάλλοντος, με τις προκλήσεις που δημιουργεί. Κάθε εργαζόμενη μητέρα και κάθε γονιός που παλεύει καθημερινά να προσφέρει το καλύτερο στην οικογένειά του, αντιμετωπίζει τέτοιες υποχρεώσεις. Διαρκής αλλά και ωραίος είναι ο αγώνας.

Οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις όμως έχετε και στην Αιγιάλεια, όπου σας βλέπουμε πολύ συχνά…

Ναι, έχω πολύ στενή σχέση με την Αιγιάλεια, αφού η μισή οικογένειά μου, από την πλευρά της μητέρας μου, κατάγεται από εδώ και ζει εδώ, συγκεκριμένα στο Αίγιο και στις Καμάρες. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι έρχομαι πολλές φορές τον μήνα και ότι έχω αναπτύξει εκτεταμένη επαγγελματική δραστηριότητα σε όλη την περιοχή, από το Αίγιο ως το μικρότερο χωριό.

Από τη δραστηριότητά σας αυτή στην περιοχή μας, αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, ως Πολιτικός Μηχανικός και Επιχειρηματίας, θα γνωρίζετε καλά τι βιώνουν σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Τι νομίζετε ότι λείπει από τη σχέση κράτους-αγοράς;

Το κράτος συμπεριφέρεται προ πολλού σαν να έχει ξεχάσει το ενδιαφέρον και τις υποχρεώσεις του απέναντι στην αγορά, την οποία ταλαιπωρεί με σχεδόν εχθρική στάση, δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες και εξαντλητική φορολόγηση. Την τελευταία δεκαετία το φαινόμενο εντάθηκε αναπόφευκτα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά ξεπέρασε κάθε όριο επί της σημερινής κυβέρνησης, η οποία δεν έχει καμμία δικαιολογία για όσα κάνει απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματικές και στον ιδιωτικό τομέα, γενικότερα. Η καταστροφική αυτή συμπεριφορά εν τέλει πλήττει όλη την κοινωνία, ακόμα και τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας την ταλαιπωρία και την οικονομική καχεξία που προκαλεί η κυβερνητική ανικανότητα. Το πρόβλημα είναι πλέον βαθιά πολιτικό και μόνο με πολιτική αλλαγή μπορεί να επιλυθεί.

Πιστεύετε δηλαδή ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την άσχημη αυτή κατάσταση, την οποία βιώνουμε όλοι οι Έλληνες;

Με τη βοήθεια όλων μας, μπορεί και πρέπει να την αλλάξει! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει την εμπειρία και ταυτόχρονα τη φρεσκάδα που χρειάζεται η πατρίδα μας σε επίπεδο ηγεσίας. Διαθέτει, επίσης, την εργατικότητα και τη συναινετική προσέγγιση που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα, απέναντι στη νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας και στις διχαστικές πρακτικές που ακολουθεί η παρούσα κυβέρνηση. Είμαι πολύ αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας! Έχουμε τόσες και τέτοιες δυνατότητες ως λαός, που μπορούμε να μεγαλουργήσουμε αν μας δοθεί η ευκαιρία. Δεν μας φοβίζουν, δεν πρέπει να μας φοβίζουν οι προκλήσεις, ούτε η σκληρή δουλειά.

Αυτή η αισιοδοξία σας για το μέλλον, περιλαμβάνει τον νομό μας και ειδικότερα την περιοχή μας; Πιστεύετε, δηλαδή, ότι σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης διαθέτει και η Αιγιάλεια;

Οπωσδήποτε! Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης διαθέτει όλη η Ελλάδα, όπως είπαμε. Το ίδιο λοιπόν ισχύει για τον νομό μας και για την Αιγιάλεια, ειδικότερα. Θα σας πω ένα προσωπικό παράδειγμα. Όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύαμε με την εταιρία μου στην κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, σκεφτόμουν πόσες ευκαιρίες ανοίγει για την περιοχή μας ο συγκεκριμένος δρόμος. Η Αιγιάλεια έχει πλέον γίνει πέρασμα, συνδετικός κρίκος της Αττικής με όλη τη Δυτική Ελλάδα, από την Πελοπόννησο ως την Ήπειρο. Σε συνδυασμό και με άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται για την Αχαΐα, όπως η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής, μόνο τον τομέα του τουρισμού και των μεταφορών να υπολογίσει κανείς, αντιλαμβάνεται πόσες ευκαιρίες ανοίγονται. Με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε, μπορούμε να κάνουμε πολλά. Οπότε ναι, δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον!

Ποια είναι η Χριστίνα

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου είναι 39 ετών, Πολιτικός Μηχανικός και Επιχειρηματίας της Αχαΐας. Με αυτή την ιδιότητα εργάζεται από το 1998, έχοντας συμμετάσχει ή αναλάβει πληθώρα έργων μικρής και μεγάλης κλίμακας, από ιδιωτικές κατοικίες έως δημόσια έργα εθνικής σημασίας. Αναπτύσσει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση στον χώρο της Κεντροδεξιάς από τα μαθητικά της χρόνια. Το διάστημα 2004-2010 διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Το 2006 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας, πρώτη στον συνδυασμό της. Παράλληλα με την επαγγελματική και οικογενειακή της διαδρομή, από το 2010 που ολοκληρώθηκε η θητεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται συστηματικά με τον κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών, ανερχόμενη σε θέσεις ευθύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του οποίου είναι παραμένει εκλεγμένη με την ΔΚΜ, την παράταξη που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία. Είναι παντρεμένη με τον Πατρινό δικηγόρο Θεόδωρο Τζαμαλούκα, με τον οποίο έχουν μία κόρη 1 έτους.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr